Wong Uighur: Béda antara owahan

8 bèt wis dibusak ,  2 taun kepungkur
c
busak cithakan, per Special:Diff/1146451; panggantèn kosmètik
c (Cahyo Ramadhani ngalih kaca Suku Uighur nyang Wong Uighur: nguwongaké)
c (busak cithakan, per Special:Diff/1146451; panggantèn kosmètik)
Suku Uighur akèh kang manggon ing [[Xinjiang]]. Kurang luwih 80% saka suku Uighur ana ing panggon kang arane [[Tarim Basin]].
 
Glepung [[gandum]], [[sega]] lan [[jagung]] iku panganan pokoke suku Uighur.<ref name="QSX"/> Suku Uighur iki seneng masak. Ana warga Uighur kang seneng karo teh susu lan jagung kang diopen utawa ''cakes'' kang digawé saka gandum. Ana uga kang wis pinter masak, ya iku nggunakake glepung, gula, ndog, ''butter'' lan nyampur daging ing jerone adonan mau.<ref name="QSX"/> ''Paluo – sweet rice khas Uyghur –'' kang dimasak nganggo daging [[wedhus]], gajih wedhus, [[wortel]], [[kismis]], onion, lan [[sega]].<ref name="QSX"/> Panganan iki dadi masakan kang paling akèh disenengi suku iki.<ref name="QSX"/> Panganan iki asring dimasak nalika ana acara dina-dina kang jusus, utawa kanggo nyambut tamu.<ref name="QSX">{{id}}[http://baltyra.com/2010/09/19/56-etnis-suku-di-china-etnis-uyghur/ baltyra.com]</ref>
 
== Cathetan sikil ==
 
{{SukuTiongkok}}
{{cina-stub}}
 
[[Kategori:Suku ing CIna]]
[[Kategori:Cina]]
 
 
{{cina-stub}}
11.291

besutan