3 Diva: Béda antara owahan

17 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
c
busak cithakan, per Special:Diff/1146451; panggantèn kosmètik
(→‎Cathetan suku: replaced: Cathetan Suku → Cathetan suku)
c (busak cithakan, per Special:Diff/1146451; panggantèn kosmètik)
| pastmembers =
}}
'''Tiga Diva''' ya iku grup musik trio vokal kang anggotané para [[penyanyi]] kondhang, kayata [[Krisdayanti]], [[Titi DJ]], lan [[Ruth Sahanaya]], trio vokal iki nggabung ning wiwitan taun 2006, dibentuk amarga bantuwan saka [[Erwin Gutawa]] sing dadi panata musik lan [[Jay Subiyakto]] dadi panata artistik.<ref name="Diva 1">{{id}}[http://selebriti.kapanlagi.com/indonesia/d/di3va/ biografi 3 Diva] dipununduh tanggal 23 September 2011</ref>
Konser 3 Diva iki diwiwiti nganggo iringané Erwin lan Jay, sukses dilaksanakaké ning [[Jakarta]], [[Surabaya]], [[Bandung]] lan [[Denpasar]],
Nyusul sawisé iku trio iki sukses ning [[Malaysia]], nalika tanggal [[25 Maret]] taun [[2007]].<ref name="Diva 1"/>
Malah sawisé iku trio iki ngrilis albumé dadi siji ing taun 2006, karo tembangan andalan duwéné [[Deddy Dukun]], Semua Tumbuh Jadi Satu.<ref name="Diva 1"/>
 
Ananging suwé-suwé, Diva Telu iki bubar karo Erwin-Jay ning wiwitan taun 2008.<ref name="Diva 1"/>
Amarga kadadéyan iku, konsèr Tiga Diva ning Hotèl Gran Melia, [[Jakarta Kidul]] nalika wengi pungkasaning taun.<ref name="Diva 1"/>
Pihak kang ngelaksanakaké konser kasebut ora sarujuk karo Erwin-Jay, ananging dilanjutaké konser karo nampilaké musisi liyané dadi pendampingi.<ref name="Diva 1"/>
Mula ana kaputusan kanggo pegat lan ora ana tembung rujuk manawa ''Tiga Diva'' nganggo aransemen lan kabèh kang ana hubungané karo musikal kang tau digawé déning [[Erwin Gutawa]] ning awal [[Februari]] [[2008]].<ref name="Diva 1"/>
 
Saiki ''Tiga Diva'' kang sadurungé biasa ditulis déning 3Diva ning logoné nuli diubah dadi DI3VA.<ref name="Diva 1"/>
Bebarengan karo kedadéyan iku, ''Tiga Diva'' uga wusanané ngrilis mini album kang judhulé DI3VA (2008)
kang isiné telung tembangan, A Lotta Love (ciptaan Titi DJ), Adilkah Ini Untukku (ciptaan Icha Jikustik) lan Mencinta (Titi DJ dan Anang).<ref name="Diva 1"/>
 
Miturut [[Jeffry Woworuntu]] garwané [[Ruth Sahanaya]], 3 Diva iku format acara kang sebeneré dudu grup kaya [[Elfas Singer]] utawa [[Manhattan Transfer]].<ref name="Diva 2">{{id}}[http://www.kapanlagi.com/showbiz/selebriti/jeffry-woworuntu-tiga-diva-bukan-grup-musik.html berita 3 Diva] dipununduh tanggal 23 September 2011</ref>
Kabeneran ana telung [[penyanyi]] ing program kasebut mula digawé 3 Diva, sawisé program kasebut bubar isih ana prabawa kang gedhe, mula wusananré dilaksanakaké terus, lan masarakat meruhi yèn 3 diva iku grup anannging sabeneré dudu.<ref name="Diva 2"/>
 
* [[DI3VA (album)|DI3VA]] - [[2008]] <Small> ''(mini album)'' </small>
 
== Cathetan suku ==
{{Reflist}}
{{rintisan}}
11.292

besutan