K2: Béda antara owahan

12 bèt wis dibusak ,  5 taun kepungkur
c
busak cithakan, per Special:Diff/1146451
c (Bot: Panggantèn kosmètik)
c (busak cithakan, per Special:Diff/1146451)
[[Gambar:K2 from North.jpg|250px|thumb|Gunung K2 saking sisih ler]]
 
'''K2''' Inggih punika gunung ingkang paling inggil nomer kalih wonten ing donya. Papanipun manggèn wonten ing sapérangan [[karakoram]] saking [[Himalaya]]. Antawisipun [[Pakistan]] kaliyan [[Républik Rakyat Cina]]. Gunung punika minangka gunung nasional wonten ing Pakistan. Gunung punika inggilipun kinten-kinten 8.611 mèter. Rikala rumiyin, gunung punika langkung angèl dipunminggahi menawi dipuntandhingaken kaliyan gunung [[Everest]], punika amargi cuaca-nipun ingkang langkung awon. K2 ugi langkung inggil tinimbang tlatah ingkang wonten ing sakiwa tengenipun menawi dipuntandhingaken kaliyan Everest. K2 misuwur kanthi nama "Pegunungan Kejam", punika amargi wonten ing taun 2004, namung 246 tiyang ingkang saged minggah ngantos dumugi puncak. Ingkang 56 sanesipun seda nalika badhé minggah wonten inggil gunung K2.<ref name="internet 1">{{id}}[http://id.wikipedia.org/wiki/K2](dipunundhuh tanggal 18 September 2012)</ref>
 
[[Gambar:K2 2006b.jpg|250px|thumb|Gunung K2 nalika musim panas 2006]]
== Pamènèkan ==
[[Gambar:Lacedelli summit K2.jpg|250px|thumb|Lancedelli nalika minggah dhateng gunung K2]]
:Oscar Eckenstein kaliyan Aleister Crowley wonten ing taun 1902<ref name="internet 2">{{id}}[http://web.archive.org/web/20111103074752/http://unikanehdidunia.blogspot.com/2011/06/k2-gunung-terkejam-didunia-everest.html](dipunundhuh tanggal 18 September 2012)</ref>
:Luigi Amedeo, Duke Of the Abruzzi wonten ing taun 1909<ref name="internet 2"/>
:Ardito DesioLino Lacedelli dan Achille Companoni wonten ing tanggal 21 juli 1954 lan ngantos dumugi puncak<ref name="internet 2"/>
11.370

besutan