Enzim Restriksi: Béda antara owahan

7 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
c
busak cithakan, per Special:Diff/1146451; panggantèn kosmètik
c (→‎top: éjaan using AWB)
c (busak cithakan, per Special:Diff/1146451; panggantèn kosmètik)
{{rapèkaké}}
[[Gambar:EcoRV Restriction Site.rsh.svg|thumb|right|A palindromic recognition site reads the same on the reverse strand as it does on the forward strand when both are read in the same orientation]]
[[Gambar:EcoRI restriction enzyme recognition site.svg|90px]]
[[Gambar:SmaI restriction enzyme recognition site.svg|90px]]
'''Ènzim rèstriksi''' utawi '''èndonuklèasè rèstriksi''' inggih punika [[ènzim]] ingkang motong [[molèkul]] [[DNA]].<ref name="biomed"/> Ènzim punika motong DNA ing rangka [[gula]]-[[fosfat]] tanpa ngerusak basa.<ref name="biomed">http://www.bio-medicine.org/biology-definition/Restriction_enzyme/#External_links</ref> Setiap enzim mempunyai [[sekuens]] pengenalan yang unik pada utas DNA, biasanya sepanjang 4-6 [[pasang basa]].<ref name="Philips">Philips T. 2010. Restriction Enzymes Explained. [terhubung berkala]. http://biotech.about.com/od/proteinengineering/a/restrictenz.htm [4 Nopember 2012].</ref>
Enzim Restriksi inggih punika salah satunggaling [[Endonuklease]] sejenis enzim ingkang nepangi lan motong molekul DNA ingkang dipunanggep asing kaliyan bakteri tuladhane [[genom fag]]. enzim kasebut motong [[sekuens]] nukleotida ingkang spesifik (situs restriksi).<ref name="buku1">{{id}}Campbell,Neil A,dkk."BIOLOGI Edisi Kedelapan Jilid 1".ISBN.Erlangga.Jakarta.(2008:A-8)</ref>
 
11.292

besutan