Radius Prawiro: Béda antara owahan

45 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
c
busak cithakan, per Special:Diff/1146451; panggantèn kosmètik
(→‎Pranala njaba: nglarasaké using AWB)
c (busak cithakan, per Special:Diff/1146451; panggantèn kosmètik)
|religion = [[Kristen]]
}}
Dr. '''Radius Prawiro''', Drs.ec.,AK ({{lahirmati|[[Kota Yogyakarta|Jogjakarta]], [[Hindia-Walanda]] (kini [[Indonésia]])|29|6|1928|[[München]], [[Jerman]]|26|5|2005}}) ya iku [[ékonomi|ekonom]] lan [[politikus]] [[Indonésia]].
 
== Pendhidhikan ==
Anake guru kanthi nama Prawiro, Radius ngrampungake pendhidhikan dhasar nganti menengah atas ing Yogyakarta. Nalika isih ana ing tingkat [[SMP]] taun [[1942]], dhèwèké sempet sepet dadi tukang rokok. Candhake dhèwèké nerusake pendhidhikan ing ''Nederlandsche Economicscshe Hogeschool'', [[Rotterdam]], [[Walanda]]. Sawise lulus, dhèwèké mlebu Fakultas Ekonomi [[Universitas Indonésia]] ing Jakarta.
 
== Karier ==
Kariere diwiwiti Sekretaris Badan Keamanan Rakyat ingYogyakarta taun [[1945]] lan candhake dadi Perwira Markas Tertinggi Perhubungan TRI, Yogyakarta taun [[1947]]-[[1948]], Staf Gubernur Militer Daerah Istimewa Yogyakarta ([[1945]]-[[1951]]) lan Pegawai Teknis Direktorat Akuntan Nagara ([[1960]]-[[1965]]). Sawise iku, Radius njabat minangka Deputi Menteri Pemeriksa Keuangan Nagara/[[BPK]] (1965), Deputi Menteri Urusan Bank Sentral (1965), Gubernur Bank Nagara Indonésia (1966), Gubernur [[Bank Indonésia]] (1966-1973), Gubernur [[Dana Moneter Internasional]] (IMF) lan ngrangkep wakil Gubernur [[Bank Pembangunan Asia]] (ADB) kanggo Indonésia ing taun [[1967]]-[[1971]].
 
 
== Tilar donya ==
Dr Radius Prawiro tilar donya ing Rumah Sakit Deutsches Herzzentrum, Muenchen, Jerman, Kemis 26 Mei 2005 jam 16.35 WIB nalika umure 76 taun. Jenazahne teka ing Indonésia dina Selasa 31 Mei 2005 lan candhake disemayamake ing rumah duka Jalan Taman Dharmawangsa Nomor 11, Kebayoran Baru, Jenazahe dimakamake ing Taman Makam Pahlawan Kalibata, Jakarta.
 
== Pranala njaba ==
* {{id}} [http://www.liputan6.com/fullnews/102306.html "Radius Prawiro Meninggal Dunia"], [[Liputan 6]], [[26 Mei]] [[2005]]
* {{id}} [http://www.tokohindonesia.com/ensiklopedi/r/radius-prawiro/index.shtml Profil di tokohindonesia.com]
* {{id}} [http://www.kompas.co.id/utama/news/0505/26/201855.htm "Radius Prawiro Meninggal Dunia"], [[KOMPAS]], [[26 Mei]] [[2005]]
* {{id}} [http://www.pdat.co.id/hg/apasiapa/html/R/ads,20030625-60,R.html Profil di pdat.co.id]
* {{id}} [http://jkt1.detiknews.com/index.php/detik.read/tahun/2005/bulan/5/tgl/26/time/20044/idnews/369187/idkanal/10 "Radius Prawiro Wafat"], [[DetikCom]], [[26 Mei]] [[2005]]
 
{{Kotak_mulai}}
{{s-off}}
{{Kotak_suksesi | jabatan = [[Menteri Koordinator bidang Ekonomi, Keuangan, dan Industri Républik Indonésia|Menteri Koordinator bidang Ekonomi, Keuangan, dan Industri]] | tahun = 1988 - 1993| pendahulu = [[Ali Wardhana]] | pengganti = [[Saleh Affif]]}}
{{Kotak_suksesi | jabatan = [[Menteri Keuangan Républik Indonésia|Menteri Keuangan]] | tahun = 1983 - 1988| pendahulu = [[Ali Wardhana]] | pengganti = [[J.B. Sumarlin]]}}
{{Kotak_suksesi | jabatan = [[Menteri Koperasi dan Usaha Kecil dan Menengah Républik Indonésia|Menteri Koperasi dan Usaha Kecil dan Menengah]] | tahun = 1978 - 1983| pendahulu = [[Subroto]] | pengganti = [[Bustanil Arifin]]}}
{{Kotak_suksesi | jabatan = [[Menteri Perdagangan Républik Indonésia|Menteri Perdagangan]] | tahun = 1973 - 1983| pendahulu = [[Sumitro Djojohadikusumo]] | pengganti = [[Rachmat Saleh]]}}
{{s-gov}}
{{Kotak_suksesi | jabatan = [[Gubernur Bank Indonésia]] | tahun = 1966 - 1973| pendahulu = T. Jusuf Muda Dalam | pengganti = [[Rachmat Saleh]]}}
{{Kotak_selesai}}
 
11.296

besutan