Kidul: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  4 taun kepungkur
c
alihkan cithakan; panggantèn kosmètik
(→‎Uga delengen: replaced: Uga pirsani → Uga delengen)
c (alihkan cithakan; panggantèn kosmètik)
[[ImageGambar:Compass Rose English South.svg|thumb|[[Kompas]] kanthi arah kidul diwènèhi werna ireng]]
'''Kidul''' iku arah mata angin. Ing [[peta]], arah iki biasa anane ing sisi ngisor. Arah kidul nduwèni sudut 180°. Ana rong werna arah kidul ya iku kidul sakbeneré (''true south'') lan kidul magnetis. Kidul sakbeneré iku arah menyang poros bumi sisih kidul ya iku [[Kutub Kidul]] sing dumunung ing [[Antartika]]. Arah kidul [[magnetik]] iku arah menyang kutub magnetik, ya iku arah sawetara adohé saka kutub kidul.
 
 
== Uga delengen ==
* [[Lor]]
* [[Wétan]]
* [[Kulon]]
 
{{Lokasi géografis}}
{{mataangin}}
{{rintisanStub}}
 
[[Kategori:Mata angin]]
11.303

besutan