Haver: Béda antara owahan

5 bèt wis dibusak ,  5 taun kepungkur
c
alihkan cithakan; panggantèn kosmètik
(→‎top: éjaan using AWB)
c (alihkan cithakan; panggantèn kosmètik)
}}
 
'''Haver''' (''Avena sativa'' L.), ditepungi uga minangka '''''oat''''', arupa [[serealia]] sing cukup wigati ing laladan kanthi iklim subtropis lan sedheng. [[Bulir]] sing diasilaké (uga disebut haver) dimupangataké minangka [[pangan]]an sarta [[pakan]] (utamané kanggo [[jaran]]). Ing [[Indonésia]] prodhuké ditepungi saka sajinis [[bubur]] sing diintrodhuksi panjajah [[Walanda]], sing ditepungi minangka [[havermut]].
 
Haver arupa wangun domèstikasi saka jinis setengah liar ''[[Avena fatua]]'' sing wis dibudidayakaké ing jaman perundagian awal (jaman wesi) lan arupa sumber pangan pokok wektu iku ing [[Asia Kulon]] lan [[Éropah]].
{{commons|Avena sativa}}
{{Artikel Dhasar}}
{{rintisanStub}}
 
[[Kategori:Poaceae]]
11.370

besutan