Sop: Béda antara owahan

5 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
c
alihkan cithakan; panggantèn kosmètik
c (alihkan cithakan; panggantèn kosmètik)
}}
 
'''Sop''' ya iku [[jangan]] kang ana duduhé. Sop digawé saka jangonon ya iku [[kul]], [[sawi]], [[kembang kul]], onclang, [[kenthang]], [[kacang kapri]], [[tomat]], lan [[slèdri]]. Bumbuné digawé saka [[bawang]], [[uyah]], [[mrica]], lan [[gula pasir]]. Diwènèhi duduh bèn seger.
Uga ana sop kang digawé kenthel. Sop iku yèn ing [[Walanda]] diarani ''Cream Soup''. ''Cream soup'' kagawé saka glepung kanji, [[endhog]], jangonon kang dicacah alus, lan [[daging]] kang dicacah alus. Jangonon lan daging diwènèhi miturut seléra. Biyasané ''cream soup'' didhahar nganggo roti.
Sop lan ''cream soup'' énak didhahar nalika isih anget lan ing mangsa [[rendheng]].
 
{{Masakan Indonésia}}
{{rintisanStub}}
 
[[Kategori:Panganan]]
11.303

besutan