Parembugan:Kembang sepatu: Béda antara owahan

2.281 bèt wis ditambahake ,  13 taun kepungkur
genus hibiscus
c (artikel dhewe kanggo wora-wari gandul?)
(genus hibiscus)
 
::Ngenani kutipan saka Depkes, iku neranganké bab ''Hibiscus schizopeialus'' utawa wora-wari gandul. Priye yèn dilebokaké ing artikel dhéwé kanthi judhul Wora-wari Gandul, amarga iki speciesé béda karo ''Hibiscus rosasinensis'', mbokmenawa pancen ana bédane wangun morfologiné (wit/kembang/godhong) utawa kandhutan kimia uga khasiaté. [[Panganggo:TracySurya|Tracy]] 09:00, 7 April 2008 (UTC)
 
Iya katonané pancèn béda speciesé, nanging padha genusé yakuwi Hibiscus. Miturut panemuku hibiscus kuwi genus, jeneng basa Indonésia Kembang Sepatu lan jeneng basa Jawa antara liya kembang Wora-wari, manawa uga ana jeneng liyané manèh. Miturut [[:en:Hibiscus|iki]], species Hibiscus kuwi ana 200 - 220, antara liya:
{{col-begin}}
{{col-2}}
*''[[Hibiscus acetosella]]''
*''[[Hibiscus arnottianus]]'' - [[Hawaiian hibiscus|Koki'o]]
*''[[Hibiscus brackenridgei]]'' - [[Hawaiian hibiscus|Ma'o hau hele]]
*''[[Hibiscus calyphyllus]]''
*''[[Hibiscus cameronii]]''
*''[[Hibiscus cannabinus]]'' - [[Kenaf]]
*''[[Hibiscus cisplatinus]]''
*''[[Hibiscus clayi]]'' - [[Hawaiian hibiscus]] (red)
*''[[Hibiscus coccineus]]''
*''[[Hibiscus dasycalyx]]'' - Neches River rose-mallow
*''[[Hibiscus denudatus]]'' - [[Pale face]]
*''[[Hibiscus diversifolius]]''
*''[[Hibiscus elatus]]''
*''[[Hibiscus fragilis]]'' - [[Mandrinette]]
*''[[Hibiscus furcellatus]]'' - [[Hawaiian hibiscus|'Akiohala]]
*''[[Hibiscus fuscus]]''
*''[[Hibiscus grandiflorus]]''
*''[[Hibiscus hamabo]]''
*''[[Hibiscus hastatus]]''
*''[[Hibiscus heterophyllus]]''
*''[[Hibiscus indicus]]''
*''[[Hibiscus insularis]]'' - Phillip Island Hibiscus
{{col-2}}
*''[[Hibiscus kokio]]'' - [[Hawaiian hibiscus|Koki'o 'ula]]
*''[[Hibiscus laevis]]'' - [[Halberd-leaved rosemallow]]
*''[[Hibiscus lasiocarpos]]''
*''[[Hibiscus lavaterioides]]''
*''[[Hibiscus ludwigii]]''
*''[[Hibiscus macrophyllus]]''
*''[[Hibiscus militaris]]'' - Syn. of ''Hibiscus laevis''
*''[[Hibiscus moscheutos]]'' - [[Hibiscus moscheutos|Swamp Rose-mallow]]
*''[[Hibiscus mutabilis]]'' - [[Cotton rosemallow]]
*''[[Hibiscus paramutabilis]]''
*''[[Hibiscus pedunculatus]]''
*''[[Hibiscus platanifolius]]''
*''[[Hibiscus radiatus]]''
*'''[[Hibiscus rosa-sinensis]]''' - [[Chinese hibiscus]]
*''[[Hibiscus sabdariffa]]'' - [[Roselle (plant)|Roselle]] or Omutete or Sorrel
*'''[[Hibiscus schizopetalus]]'''
*''[[Hibiscus scottii]]''
*''[[Hibiscus sinosyriacus]]''
*''[[Hibiscus syriacus]]'' - [[Hibiscus syriacus|Hibiscus]]
*''[[Hibiscus tiliaceus]]'' - [[Hawaiian hibiscus|Hau]]
*''[[Hibiscus trionum]]'' - [[Flower-of-an-Hour]]
*''[[Hibiscus waimeae]]'' - [[Hawaiian hibiscus|Koki'o ke'oke'o]]
{{col-end}}
[[Panganggo:Pras|Pras]] 12:55, 7 April 2008 (UTC)
78.625

besutan