Hyang: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  5 taun kepungkur
c
Bot: Panggantèn teks otomatis (-\bPirsani ugi\b +Ugi pirsani)
c (→‎Mangga ugi pirsani: ganti kat using AWB)
c (Bot: Panggantèn teks otomatis (-\bPirsani ugi\b +Ugi pirsani))
== Tuhan miturut monotéisme tradhisi [[Abraham]] ([[Ibrahim]]) ==
Istilah umum Tuhan biasa kaanggé dados sebutan déning panganut monotéisme. Sapérangan istilah kanggé Tuhan muncul saking bèntenipun basa lan tradhisi agami. Kekalih cabang punika ngasilaken perkembangan teges istilah “Tuhan”.
* [[Allah]] – [[Islam]]/[[Bangsa Arab|Arab]]. PirsaniUgi ugipirsani [[Asmaul husna]] .
* Yehowa utawi [[Yahwe]] – salah setunggaling istilah ingkang kaanggé [[Alkitab]]. Istilah punika asalipun saking istilah ka-[[basa Ibrani]] YHVH (יהוה). Asma punika boten naté dipunlafalaken amargi dipunanggep sanget suci. Biasanipun ingkang dipunlafalaken inggih punika [[Adonai]]. Amargi huruf Ibrani [[aksara gundul|gundul]], mila cara ngucapaken YHVH ingkang leres boten dipunmangertos.
* Sang Hyang [[Tri Tunggal]] Mahasuci ingkang tegesipun inggih punika Rama, Putra, lan [[Roh Suci]], utaminipun kaanggé ing [[Greja]] [[Katulik]] lan Greja Ortodoks. Konsép punika kaanggé kawit [[Konsili]] Nicea ing taun 325 M.
352.737

besutan