Tentara Nasional Indonesia Angkatan Udara: Béda antara owahan

tanpa ringkesan besutan
c (Wirjadisastra ngalih kaca Tentara Nasional Indonésia Angkatan Udhara nyang Tentara Nasional Indonesia Angkatan Udara: jeneng asliné waé)
{{TNI}}
[[Gambar:logo tni-au.png|left|100px|Logo TNI-AU]]
'''Tentara Nasional IndonésiaIndonesia-Angkatan UdharaUdara''' ('''TNI-AU''') iku bagéan saka [[Tentara Nasional Indonésia]] kang dipimpin déning Kepala Staf TNI Angkatan UdharaUdara, dicekak [[KSAU]] kang wektu iki diwengku déning Marsekal TNI [[Subandrio]]. TNI-AU duwèni loro komando operasi ya iku [[Komando Operasi Angkatan Udhara I|Komando Operasi Angkatan Udara I]] (Koops AU I) kang markasé dumununbg ing Halim Perdanakusumah, [[Jakarta]] lan [[Komando Operasi Angkatan Udhara II|Komando Operasi Angkatan Udara II]] (Koops AU II) kang markasé ing kutha [[Makassar]].
 
== Tugas TNI-AU ==
Miturut UU TNI pasal 10, Angkatan UdharaUdara duwé:
* Nglaksanakaké tugas TNI [[matra udhara|matra udara]] ing babagan [[pertahanan]];
* Njejegaké hukum lan njaga kaamanan ing [[wewengkon udhara|wewengkon udara]] [[yurisdiksi nasional]] miturut katentuan hukum nasional lan hukum internasional kang wis diratifikasi;
* Nglaksanakaké tugas TNI jroning pembangunan lan pengembangan kakuwatan matra udharaudara; sarta
* Nglaksanakaké pemberdayaan [[wewengkon pertahanan udhara|wewengkon pertahanan udara]].
 
== Pesawat Tempur ==
 
== Delengen uga ==
* [[Kepala Staf TNI Angkatan Udhara|Kepala Staf TNI Angkatan Udara]]
* [[Tentara Nasional Indonésia]]
* [[Angkatan Dharat]]
63.840

besutan