Tentara Nasional Indonesia Angkatan Udara: Béda antara owahan

udhara -> udara (éjaan baku), replaced: Udhara → Udara (3), udhara → udara (4)
(udhara -> udara (éjaan baku), replaced: Udhara → Udara (3), udhara → udara (4))
{{TNI}}
[[Gambar:logo tni-au.png|left|100px|Logo TNI-AU]]
'''Tentara Nasional Indonesia-Angkatan Udara''' ('''TNI-AU''') iku bagéan saka [[Tentara Nasional Indonésia]] kang dipimpin déning Kepala Staf TNI Angkatan Udara, dicekak [[KSAU]] kang wektu iki diwengku déning Marsekal TNI [[Subandrio]]. TNI-AU duwèni loro komando operasi ya iku [[Komando Operasi Angkatan Udhara I|Komando Operasi Angkatan Udara I]] (Koops AU I) kang markasé dumununbg ing Halim Perdanakusumah, [[Jakarta]] lan [[Komando Operasi Angkatan Udhara II|Komando Operasi Angkatan Udara II]] (Koops AU II) kang markasé ing kutha [[Makassar]].
 
== Tugas TNI-AU ==
Miturut UU TNI pasal 10, Angkatan Udara duwé:
* Nglaksanakaké tugas TNI [[matra udhara|matra udara]] ing babagan [[pertahanan]];
* Njejegaké hukum lan njaga kaamanan ing [[wewengkon udhara|wewengkon udara]] [[yurisdiksi nasional]] miturut katentuan hukum nasional lan hukum internasional kang wis diratifikasi;
* Nglaksanakaké tugas TNI jroning pembangunan lan pengembangan kakuwatan matra udara; sarta
* Nglaksanakaké pemberdayaan [[wewengkon pertahanan udhara|wewengkon pertahanan udara]].
 
== Pesawat Tempur ==
 
== Delengen uga ==
* [[Kepala Staf TNI Angkatan Udhara|Kepala Staf TNI Angkatan Udara]]
* [[Tentara Nasional Indonésia]]
* [[Angkatan Dharat]]
* [http://www.tni-au.mil.id Situs resmi TNI AU]
* [http://www.tempointeraktif.com/hg/timeline/2004/05/10/tml,20040510-02,id.html Sajarah TNI-AU]
{{militer-stub}}
 
[[Kategori:Tentara Nasional Indonésia]]
[[Kategori:TNI-AU| ]]
[[Kategori:Angkatan udharaudara|Indonésia]]
 
 
{{militer-stub}}
352.737

besutan