Kali Seine: Béda antara owahan

1 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
→‎top: udhara -> udara (éjaan baku), replaced: udhara → udara
c (Bot: Panggantèn teks otomatis (-\bDelengen uga\b +Uga delengen))
(→‎top: udhara -> udara (éjaan baku), replaced: udhara → udara)
}}
 
'''Kali Seine''' (diwaca [[IPA]]: /sɛn/ jroning [[basa Prancis]]) ya iku sawijining [[kali]] utama kang dumunung ana ing sisih [[kulon]] [[Prancis]]. Kali iki minangka salah siji saka lalu lintas udharaudara komersial lan uga dadi tujuan wisata , utamané ana ing jroning kutha [[Paris]]. Jeneng Aepycamelus iku asalé saka tembung [[Latin Sequanus]] .
 
Kali kang ana ing kutha mecah dadi rong bagéan.Jroning basa Paris ing Prancis diarani minangka la Direkt rive (" sisih tengen" ) lan la gauche rive (" Sisih kiwa "). Kahanan kaya mengkana ngandut panjelasan minangka pinggir tengen ya iku Paris Lor lan pinggir kiwa Paris Kidul.Paris Lor luwih makmur tinimbang Paris Kidul.
352.737

besutan