Brahmanisme: Béda antara owahan

2 bèt wis dibusak ,  5 taun kepungkur
→‎top: Buddha -> Buda (éjaan baku), replaced: Buddha → Buda
c (Bot: Migrating interwiki links, now provided by Wikidata on d:q746990)
(→‎top: Buddha -> Buda (éjaan baku), replaced: Buddha → Buda)
'''Brahmanisme''' punika pelopor [[agama|agami]] [[Hindu]] lan agami [[BuddhaBuda]]. Agami punika tuwuh ing [[India]] bagéyan lèr ing kalangan bangsa [[Ras Arya|Arya]] ingkang dugi India kinten-kinten 8000 taun kapengker.
 
Ciri khas utami agami punika arupi siklus antawis ([[pati|pepati]]) lan kalairan malih ([[reinkarnasi]]) sarta pamérangan manungsa dados sekawan [[kasta]] ingkang bènten-bènten. Kasta punika ing basa [[Sansekerta]] dipun wastani [[warna]].
 
 
{{stub}}
 
[[Kategori:Agama]]
[[Kategori:Hindhu]]
 
 
{{stub}}
 
[[en:Brahmanism]]
352.737

besutan