Samawéda: Béda antara owahan

2 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
→‎top: Hindu -> Hindhu (éjaan baku), replaced: Hindu → Hindhu (2)
c (Bot: Ngganti katégori Hindu karo Hindhu)
(→‎top: Hindu -> Hindhu (éjaan baku), replaced: Hindu → Hindhu (2))
{{HinduHindhu sastra}}
[[Gambar:Simbol Hindu.jpg|thumb|Simbol HinduHindhu]]
'''Samaweda''' ([[Sanskerta]]: सामवेद, sāmaveda, saking urat tembung sāman "wirama" + [[weda]] "pengetahuan") inggih punika kempalan mantra-mantra ingkang dipunparingi tanda wirama. Samaweda minangka perangan saking [[Catur Weda]] ingkang dipunsebat ugi "Kidung Weda Suci". Samaweda ngemot 1875 mantram, dene 1800 mantram minangka pangulangan saking [[Rgveda]] saha 75 mantram sanesipun panci kasusun wonten ing sastra punika.
 
351.333

besutan