Perang ing Kurukshetra: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
→‎Anané Paprangan Kurukshetra: Hindu -> Hindhu (éjaan baku), replaced: Hindu → Hindhu
(replaced: oleh → olèh (2))
(→‎Anané Paprangan Kurukshetra: Hindu -> Hindhu (éjaan baku), replaced: Hindu → Hindhu)
 
== Anané Paprangan Kurukshetra ==
Paprangan Kurukshetra iku dadi puncaké [[Mahabharata]], [[wiracarita]] paprangan [[Dinasti Kuru]] minangka titik séntralé. Parebutan panguwasan sing dadi panyebab perang iki, amarga putra-putrane Dretarastra ora gelem nyerahake tahta krajan Kuru marang sedulure sing paling tuwa, ya iku Yudistira, salah sawijiné Pandawa.Jeneng [[Kurusetra]] sing dadi panggonan paprangan iki nduwèni teges "daratan Kuru", utawa ''Dharmakshetra'' lan "daratan keadilan". Lokasi iki dipilih kanggo paprangan amarga dianggep suci déning umat [[HinduHindhu]]. Dusa-dusa apa waé yèn kelakon ana ing kana mesti bakal diampuni ing laladan kana.<ref name="haryana-online.com">[http://www.haryana-online.com/Districts/kurukshetra.htm Kurukshetra is described as DHARAMKSHETRA i.e. 'Region of righteousness'.]</ref>
 
Ing kitab ''[[Mahabharata]]'' dijelasna manawa pangéran [[Dretarastra]] sing wuta awit lair kapeksa nyerahaké takhta krajan Kuru sing pusat pamaréntahané ing Hastinapura marang adhiné, [[Pandu]], sanajan dheweké anak mbarep. Pandu nduwèni putra lima kang dikenal déning sebutan [[Pandawa]], lan Yudistira sing mbarep. Sakwisé Pandu ora ana, Dretarastra nggantèni dadi Raja tekan anaké Pandu sing pambarep diwasa.
352.737

besutan