Parasurama: Béda antara owahan

4 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
Hindu -> Hindhu (éjaan baku), replaced: Hindu → Hindhu (4)
(→‎top: Buddha -> Buda (éjaan baku))
(Hindu -> Hindhu (éjaan baku), replaced: Hindu → Hindhu (4))
[[Gambar:Parasurama.jpg|thumb|Parasurama Awatara]]
 
'''Parasurama''' (Dewanagari|Sansekerta: परशुरामभार्गव; Parashurāma Bhārgava) utawi wonten ing [[Indonesia]] kala mangsa kasebut Ramaparasu, inggih punika asmanipun paraga [[Ciranjiwin]] (abadi) wonten ing ajaran [[agama]] [[HinduHindhu]]. Asma Parashurama tegesipun "Rama kanthi senjata [[kapak|pethèl]]". Asma sanésipun inggih punika [[Bhagarwa]] (Keturunan Maharesi [[Bregu]]). Parasurama kawentar menawi [[awatara]] [[Wisnu]] ingkang kaping enem saha gesang wonten ing jaman [[Treta Yuga]]. wonten ing jaman punika kathah para kaum [[satriya]] ingkang sami prang tandhing setunggal baka setunggal kaliyan satriya sanésipun saéngga damel risak kantentremaning donya. [[Wisnu]] minangka dewa ingkang njagi alam, njalma kanthi wujud [[Brahmana]] ingkang nggegirisi, inggih punika [[Rama]] putra [[Jamadagni]], kanthi ancas mbrasta para [[satriya]].<ref name=" internet 1">[http://www.hadisukirno.com/artikel-detail?id=102](dipunundhuh tanggal 15 November 2012)</ref><ref name="buku 2">I Ketut Sukartha, dkk. (2003). ''Agama HinduHindhu untuk SLTP Kelas 3''[[ISBN 979-571-020 6 (jilid 1)]]. Denpasar: Penerbit Ganeca Exact.</ref>
 
== Cariyos nalika Timur ==
{{end}}
 
{{HinduHindhu Awatara}}
{{tokoh mitologi hindu}}
 
[[Kategori:Hindhu]]
[[Kategori:Déwa HinduHindhu]]
[[Kategori:Awatara]]
[[Kategori:Waisnawa]]
352.737

besutan