Wong Jawa: Béda antara owahan

2 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
Hindu -> Hindhu (éjaan baku), replaced: Hindu → Hindhu (2)
(Buddha -> Buda (éjaan baku), replaced: Buddha → Buda (2))
(Hindu -> Hindhu (éjaan baku), replaced: Hindu → Hindhu (2))
[[Korea Selatan]]: '''20'''.<br />
|langs=[[basa Jawa]], [[basa Indonésia]], [[basa Melayu]], [[basa Madura]], [[basa Walanda]], [[basa Prancis]], [[Basa Cina]], [[basa Mandarin]], [[basa Korea]] lan liya-liya.
|rels=[[Islam]], [[Kristen]], [[HinduHindhu]], [[Buda]] lan [[Kajawèn]],
|related=[[Wong Sundha]], [[Wong Madura]], [[Wong Bali]].
}}
Basa Jawa nduwèni aturan sing mbédakaké cara migunakaké tetembungan miturut tataran adhedhasar hubungan antara pawicara lan sapa sing diajak wicara. Aturan iki dikenal minangka undha-usuk basa. Aspèk bebasan iki nduwèni prabawa sosial sing kuwat jroning budaya Jawa, lan anané kasadaran bab status sosial ing masarakat.
== Seni ==
Wong Jawa misuwur nduwèni budaya seni utamané diprabawai déning agama [[HinduHindhu-Buda]], ya iku pamentasan [[wayang]]. Repertoar carita wayang utawa [[lakon]] sebagéan gedhé adhedhasar [[wiracarita]] [[Ramayana]] lan [[Mahabharata]]. Ananging ana uga prabawa saka agama [[Islam]] lan [[Donya Kulon]].
 
== Stereotipe wong Jawa ==
352.737

besutan