Narayana: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  3 taun kepungkur
c
Bot: Panggantèn teks otomatis (-\bDelengen Uga\b +Uga delengen)
(→‎Pranala njaba: replaced: Hindhu Awatara → Hindu Awatara)
c (Bot: Panggantèn teks otomatis (-\bDelengen Uga\b +Uga delengen))
Wonten ing basa Sanskerta, 'Naara' minangka nama sanès saking toya . Wonten ing basa Sanskerta, nama ingkang sanès kanggé tirta inggih punika 'Naara'. Mahadéwa Wisnu ingkang papan istirahatipun ('Ayana') inggih punika 'Naara' amargi punika dipunsebut Naarayana. "Naara" ugi ateges éntitas gesang (Jiwa). Amargi punika, makna sanès saking Naarayana inggih punika 'papan ngaso kanggé sadaya éntitas gesang'. Hubungan caket Narayana kaliyan tirta ngandharaken penggambaran Narayana wonten ing seni Hindhu saweg jumeneng utawi lenggah wonten ing samudra. Pengejawantahan ingkang wigati saking Narayana inggih punika "'''Maha Dados''' ingkang minangka dhasar saking sadaya tiyang".<ref>Harivansh, Adhyay 88 shlock 44, also, Manu Smruti 1:10 " The Law Code of Manu", Published by Oxford University Press, ISBN 0-19-280271-2, page 11</ref>
 
== Delengen Uga delengen ==
* [[Wishnu]]
* [[Hari]]
348.872

besutan