Universitas Cambridge: Béda antara owahan

2 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
c
Bot: Panggantèn teks otomatis (-\bReferensi\b +Rujukan)
c (Bot: Panggantèn kosmètik)
c (Bot: Panggantèn teks otomatis (-\bReferensi\b +Rujukan))
'''Universitas Cambridge''' ([[Basa Inggris|Inggris]]: ''Cambridge University''; [[Basa Latin|Latin]]: ''Universitas Cantabrigiensis'') iku [[universitas]] paling tuwa kaloro ing donya, kanthi sarat mlebu sing paling ketat ing [[Britania Raya]].
 
Cathetan wiwitan wis ora kasimpen manèh, nanging universitas iki tuwuh saka sawijining perhimpunan sarjana ing kutha [[Cambridge, Cambridgeshire]], [[Inggris]], kemungkinan dibentuk taun [[1209]] déning [[sarjana]] sing kabur saka [[Universitas Oxford]] sawisé ana pasulayan karo pedunung kutha kasebut. <sup> ReferensiRujukan ?</sup>
 
Universitas Oxford lan Cambridge, sering dijuluki [[Oxbridge]], wis nduwèni sajarah kompetisi sing suwé antara siji lan sijiné, lan dianggep minangka universitas paling èlit lan mawa gèngsi ing Britania Raya. Miturut sajarah, kaloro universitas iki wis ngasilaké sawetara [[èlmuwan]], [[penulis]], lan [[pulitisi]] Britania sing misuwur.
352.737

besutan