Patèn: Béda antara owahan

2 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
dipunginakaken -> dipun-ginakaken (éjaan), replaced: Pranala jawi → Pranala njawi, dipunginakaken → dipun-ginakaken
c (busak cithakan, per Special:Diff/1146451; panggantèn kosmètik)
(dipunginakaken -> dipun-ginakaken (éjaan), replaced: Pranala jawi → Pranala njawi, dipunginakaken → dipun-ginakaken)
[[Gambar:Javanese script - Pangkon.png|thumb|290px|Pangkon]]
'''Patèn''' utawi '''pangkon''' punika satunggiling sandhangan panyigeging [[wanda]] ingkang dipunginakakendipun-ginakaken wonten ing aksara Jawi [[Hanacaraka]]. Ukara ingkang dipun pungkasi mawi patèn/pangkon, tegesipun ukara kalawau sampun purna, sampun dumugi pada (titik). Salajengipun utawi sasampunipun arupi ukara énggal. Saupami ukara: "dipun jagi supados aman". Panulisan "aman" punika, sasampunipun n (=n) lajeng dipun pejahi mawi patèn/pangkon, awit ukara sampun dumugi pada (titik).
 
Nanging manawi ukara punika dèrèng ngantos pada, pramila anggènipun mejahi inggih nganggé aksaranipun piyambak, nanging aksara salajengipun kedah aksara ingkang ngemu patèn ingkang kagambar wonten ing daftar PASANGAN AKSARA [[Gambar:Paten (Javanese script).png|20px]].
* [[Wignyan]]
 
== Pranala jawinjawi ==
* {{jv}} [http://hanacaraka.fateback.com Font Carakan] Font hanacaraka saged dipun download gratis.
* [http://www.omniglot.com/writing/javanese.htm Piranti lunak Hanacaraka ing Omniglot]
352.737

besutan