Dhiamèter: Béda antara owahan

2 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
→‎top: dipunginakaken -> dipun-ginakaken (éjaan), replaced: dipunginakaken → dipun-ginakaken (2)
c (→‎top: ganti kat using AWB)
(→‎top: dipunginakaken -> dipun-ginakaken (éjaan), replaced: dipunginakaken → dipun-ginakaken (2))
'''Dhiameter''' inggih punika garis tengah. Salebetipun [[géomètri]], '''dhiameter''' (saking [[basa Yunani]], ''diairo'' = bagi lan ''metro'' = ukuran) satunggiling [[bunderan]] inggih punika sègmèn [[garis]] ingkang ngliwati titik pusat lan ngubungaken kalih titik ing [[bunderan]] kasebat, utawi, salebetipun pangginaan modhèrn, dhiameter ateges [[panjang]] saking sègmèn garis kasebat. Salebetipun satunggiling [[bal]], dhiameter ngubungaken 2 titik ing lumahing bal lan ngliwati titik pusat bal.
 
Panjang dhiameter bunderan inggih punika kaping 2 panjang [[radius]]. Dhiameter saged dipunginakakendipun-ginakaken kanggé mangertosi keliling lan wiyar bunderan. Salebetipun bal 3 dimènsi, dhiameter saged dipunginakakendipun-ginakaken kanggé mangertosi wiyar lumahan lan volume bal.
 
Sasanèsipun punika, dhiameter arupi tali busur paling panjang ingkang wonten ing bunderan.
348.872

besutan