Mil: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
→‎top: dipunginakaken -> dipun-ginakaken (éjaan), replaced: dipunginakaken → dipun-ginakaken
c (→‎top: éjaan using AWB)
(→‎top: dipunginakaken -> dipun-ginakaken (éjaan), replaced: dipunginakaken → dipun-ginakaken)
'''Mil''' punika salah satunggalipun satuan saking pangukuran jarak. Tembung punika asalipun saking frasa [[Basa Latin|Latin]] ''mille passus'' ingkang dipunginakakendipun-ginakaken kanthi artosipun "sèwu langkah" (jamak: ''milia passuum''), ugi ngarujuk marang jarak ingkang saged dipuntempuh prajurit [[Romawi]] minangka nilaraken tapak suku kaping 1.000 langkah.
 
Ing tlatah [[Amérika Sarékat]] lan [[Britania Raya]] ''mil'' ngarujuk marang '''mil dharat''' 5.280 [[kaki (satuan dawa)|suku]] (1,609344 [[kilometer|km]]).
352.737

besutan