Wa Ode Wulan Ratna: Béda antara owahan

4 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
katégori -> kategori, replaced: katégori → kategori (4)
(nggih -> inggih, replaced: nggih → inggih (3))
(katégori -> kategori, replaced: katégori → kategori (4))
|website =
}}
'''Wa Ode Wulan Ratna''' ({{lahirmati|[[Jakarta]]|23|8|1984}}) inggih punika salah setunggalipun [[sastrawan|sastrawati]] saking [[Indonesia]]. Awit taksih nèm piyambakipun sampun cinaketan kalian jagat kasusastran, nanging miwiti kiprahipun nalika kuliyah wonten [[Universitas Negeri Jakarta]]. Piyambakipun naté nampi bebungah [[Kusala Sastra Khatulistiwa]] (KSK) ing katégorikategori Panyerat Nèm Mumpuni, miyos pakaryanipun, kempalan [[crita cekak]], ''[[Cari Aku di Canti]], [[2008]]. ''Taun punika ugi, KSK ugi maringi bebungah dhumateng [[Nirwan Dewanto]] ing katégorikategori [[Geguritan]] miyos pakaryanipun, ''[[Jantung Lebah Ratu]]'' lan [[Ayu Utami]] ing katégorikategori [[Prosa]] miyos pakaryanipun, ''[[Bilangan Fu]]''.<ref>[http://www.kusalasastrakhatulistiwa.com/ Situs resmi Kusala Sastra Khatulistiwa], kapundhut 23 Februari 2015</ref><ref>[http://www.annida-online.com/artikel-348-wa-ode-wulan-ratna-siapkan-novel-sejarah-buton.html Annida Online: Wa Ode siapkan novel sejarah Buton], kapundhut 23 Februari 2015</ref>
 
== Latar wingking ==
Wa Ode lair ing Jakarta, tanggal 23 Agustus 1984, nanging pakaryanipun kathah ingkang mundhut irah-irahan dhaérah. Babagan punika mboten éwah saking latar wingking kaluwarginipun ingkang saking [[Kabupaten Buton]], [[Sulawesi Tenggara]]. ''Cari aku di Canti'' inggih punika buku kempalan [[crita cekak]] ingkang nglantaraken asmanipun nampi bebungah [[Kusala Sastra Khatulistiwa]] ing katégorikategori Panyerat Nèm Mumpuni, taun [[2008]]. Awit taksih nèm, Wa Ode Wulan Ratna sampun cinaketan kalian jagating kasusastran lan maos buku-buku kagunganipun sang rama. Piyambakipun naté tumut ramanipun ingkang dados pangladhi dayung, mlebet alas. Wekdal punika, inggih namung buku-buku ingkang dados kancanipun.<ref>[http://old.bukabuku.com/authorscorner/detail/19245/wa-ode-wulan-ratna.html Buka Buku: Author's profile], kapundhut 23 Februari 2015</ref><ref>[https://books.google.co.id/books?id=nLIi_gMRpl0C&pg=PA61&lpg=PA61&dq=profil+wa+ode+wulan+ratna&source=bl&ots=YgXHnpRsI7&sig=0ucTdNVjsTS9SkzXYcJbF8XOVkk&hl=en&sa=X&ei=_q7qVNzHEZeeugSW_IGwAw&redir_esc=y#v=onepage&q=profil%20wa%20ode%20wulan%20ratna&f=false Google Book: Cari aku di Canti], kapundhut 23 Februari 2015</ref> Ing taun [[2003]], piyambakipun mbabar buku ''Perempuan Noktaria'', kempalan crita cekak ingkang nyariyosaken kahananipun para wanita ing masyarakat.<ref>[http://store.tempo.co/foto/detail/P0112200800028/wa-ode-wulan-ratna#.VOqv23yUeOM Tempo store], kapundhut 23 Februari 2015</ref><ref>[http://rewww.antaramaluku.com/berita/4816/penulis-padang-terbanyak-lolos-ubud-writers-festival Antara Maluku], kapundhut 23 Februari 2015</ref>
 
Kajawi nyerat pakaryan sastra, Wa Ode Wulan Ratna ugi dipunpracaya dados dhosèn Panyeratan Kreatif wonten ing [[Universitas Multimedia Nusantara]] Jakarta, Piyambakipun saestu remen mlampah-mlampah, melancong dhumateng sakpérang kutha saperlu nggulawnthah kaprigelan panyeratan ingkang badhé dipunangkat minangka pakaryan sastra. Taun [[2010]] piyambakipun katimbalan déning [[Dewan Kesenian Tegal]] saperlu maos crita cekak wonten Gedung Kesenian Tegal.<ref>[http://www.ubudwritersfestival.com/ Situs resmi Ubud Writers & Readers Festival], kapundhut 23 Februari 2015</ref>
350.349

besutan