Chanel: Béda antara owahan

3.247 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
Dilih nyang Channel S.A.
Tidak ada ringkasan suntingan
Tenger: Besutan punsèl Besutan wèb punsèl
(Dilih nyang Channel S.A.)
| name =#ALIH [[Channel S.A.]]
{{Infobox company
| name = Channel S.A.
| logo =
| type = [[S.A. (korporasi)|Société Anonyme]]
| founder = [[Coco Chanel]]
| area_served = Sadonya
| key_people = {{startplainlist}}
* [[Alain Wertheimer]], baku mitra
* [[Gérard Wertheimer]], baku mitra
* John Galantic, présidhèn (AS) lan [[Chief Operating Officer|COO]]
* [[Jacques Polge]], [[parfumer]] bendara
* [[Karl Lagerfeld]], [[sutradara anggitan]]
{{endplainlist}}
| industry = Modhe
| products = {{startplainlist}}
* [[Adibusana]]
* [[Siyap anggo]]
* [[Parfum]]
* [[Anggon-anggon]]
* [[Dandanan]]
{{endplainlist}}
| revenue = {{increase}} [[$]] 5,2 milyar (2016)<ref name="Chanel Annual Report 2016">[http://www.forbes.com/companies/chanel/ Chanel Annual Report 2016]</ref>
| net_income = € 1,3 milyar<ref name="privco.com">http://www.privco.com/private-company/chanel</ref>
| net_income_year = 2014
| num_employees = 1.270
| num_employees_year = 2010
| homepage = {{URL|http://www.chanel.com/}}
| foundation = {{start date and age|1909|p=y}}
| location = 135 Avenue Charles de Gaulle, 92200 Neuilly-sur-Seine Cedex
| location_city = Paris
| location_country = Prancis
| locations = 310
}}
'''Channel S.A.''' ({{IPA-fr|ʃaˈnɛl|lang}}) ya iku perusahaan '''Chanel S.A''' swasta saka [[Prancis]] sing didarbéni déning Alain lan Gérard Wertheimer, para buyuté Pierre Wertheimer. Alain lan Gérard Wertheimer kuwi kanca dagangé ''couturière ''(juru jait)'', ''sing'' ''jenengé Gabrielle Bonheur Chanel. Chanel S.A. iku salah sawijining griya fèsyen sing uwis inggil sing mligi gawé sandhangan-sandhangan sing haute couture lan sandhangan-sandhangan sing ready-to-wear, barang mewah lan aksesori-aksesori fèsyen.<ref name="directory">{{cite web|url=http://www.fashionmodeldirectory.com/designers/gabrielle-chanel/|title=Chanel|publisher=Fashion Model Directory|accessdate=19 June 2008}}</ref> Nalika isih enom, Gabrielle Chanel bisa diarani ''Coco'' nalika dhèwèké isih dadi sindhén ing kleb-kleb. Minangka dadi desainer fèsyen, Coco Chanel ngladéni para wanita sing ndhuwéni kekarepan kaéndahan sing luwih ing busana-busana kaya ta blus-blus lan setèlan-setèlan, kathok dawa lan gaun-gaun, lan [[Rerenggan|anggon-anggon]] ([[Watu permata|watu mulya]] lan rerenggan). Barang-barang mèrek Chanel kuwi desainé barès, nggantekaké desain-desain sing keléwat magrong-magrong, keléwat kadesain, busana-busana sing konstruktif, lan aksesoris-aksesoris fèsyen ing abad ka-19. Barang-barang mèrek Chanel uwis diwijudaké dèning para modhél fèsyen lan para paraga wadon, kaya ta Inès de La Fressange, Catherine Deneuve, Carole Bouquet, Vanessa Paradis, [[Nicole Kidman]], Anna Mouglalis, [[Audrey Tautou]], [[Keira Knightley]] lan [[Marilyn Monroe]].<ref name=autogenerated1>{{cite news| url=http://www.theage.com.au/news/beauty/chanels-new-face-audrey-tautou/2008/05/07/1209839712295.html |work=The Age |location=Australia | first=Mindy | last=Laube | title=Chanel's new face: Audrey Tautou | date=7 May 2008}}</ref>
 
== Rujukan ==
{{Reflist|30em}}
 
[[Kategori:Chanel]]
[[Kategori:Kumpeni ing Prancis]]
[[Kategori:Kumpeni klambi ing Prancis]]
[[Kategori:Mèrek adibusana]]
[[Kategori:Kumpeni madeg ing 1910-an]]
[[Kategori:Artikel Wiki Mrebawani]]
Naraguna anonim