F/A-18 Hornet: Béda antara owahan

20 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
→‎top: Amerika Serikat -> Amérika Sarékat, replaced: Amerika Serikat → Amérika Sarékat (11)
c (Bot: Panggantèn teks otomatis (-\bReferensi\b +Rujukan))
(→‎top: Amerika Serikat -> Amérika Sarékat, replaced: Amerika Serikat → Amérika Sarékat (11))
|name=F/A-18 Hornet
|image=Gambar:USMC FA-18 Hornet.JPEG
|caption=F/A-18C milik Korps Marinir AmerikaAmérika SerikatSarékat
|type= [[Pesawat tempur serbaguna]]
|national origin = [[AmerikaAmérika SerikatSarékat]]
|manufacturer=[[McDonnell Douglas]] ([[Boeing]]){{br}}[[Northrop Corporation|Northrop]] ([[Northrop Grumman]])
|designer=
|number built=F/A-18A–D: 1.480<ref name="Jenkins_p186">Jenkins 2000, hal. 186–187.</ref>
|status=Aktif
|primary user=[[Angkatan Laut AmerikaAmérika SerikatSarékat]]
|more users=[[Korps Marinir AmerikaAmérika SerikatSarékat]] <br />[[Angkatan Udara AustraliaOstrali]] <br />[[Angkatan Udara Spanyol]]<!-- Cukup isi tiga (3) saja (total empat pengguna). Pisahkan dengan kode <br/>. Jangan tambahkan Kanada di sini. Varian Kanada (CF-18) memiliki artikel tersendiri dan berada dalam varian di bawah. -->
|unit cost=[[Dolar AmerikaAmérika SerikatSarékat|$]]29–57 juta (2006)<ref name="Navy_fact_file">[http://www.navy.mil/navydata/fact_display.asp?cid=1100&tid=1200&ct=1 "Pesawat tempur F/A-18 Hornet."] ''Angkatan Laut AmerikaAmérika SerikatSarékat''. Diakses pada: 12 Desember 2008.</ref>
|developed from= [[Northrop YF-17]]
|variants with their own articles= McDonnell Douglas CF-18 Hornet <br />F-18 HARV <br />Boeing X-53
}}
[[Gambar:F-18 Take off, Perfomance and landing @ Farnborough Airshow 2008.ogv|thumb|F-18 pada Farnborough Airshow 2008]]
'''F/A-18 Hornet''' gweyan [[McDonnell Douglas]] (saiki gabung sajrone [[Boeing]]) ya iku pesawat tempur [[supersonik]] [[pesawat tempur serbaguna|serbaguna]] kang isa dioperasikan saka lan [[kapal induk]] ing kabèh cuaca, dirancang supaya isa [[pertempuran udara|bertempur di udara]] lan [[pesawat serang darat|menyerang sasaran ing darat]] (F/A ya iku inisial kanggo ''fighter'' (tempur) lan ''attack'' (serang)). F/A-18 ya iku turunan saka [[YF-17]] ing dasawarsa 1970-an kanggo digunakake déning [[Angkatan Laut AmerikaAmérika SerikatSarékat|Angkatan Laut]] lan [[Korps Marinir AmerikaAmérika SerikatSarékat]]. Hornet uga digunakake déning angkatan udara ing pira-pira nagara. Pesawat iki wis dadi pesawat peraga dirgantara kanggo Skuadron Peraga Terbang Angkatan Laut AmerikaAmérika SerikatSarékat, Blue Angels, awit tahun 1986.
Hornet nduwèni peran minangka pesawat tempur pengawal, [[pertahanan udara]], [[perusak pertahanan udara musuh]], [[larangan udara]], [[pesawat serang antigerilya]], lan [[pesawat intai]]. Keserbagunaan lan keandalané wis mbuktèkaké dadi aset bernilai ing salah sijiné kapal induk, senajan déwéké dikritik amerga kelemahané sajroné hal jelajah lan daya muat ketimbang karo kang diduwéni pesawat-pesawat mutakhir pendahulunya, kayata [[F-14 Tomcat]] sajroné hal peran tempur lan serang-tempur, lan [[A-6 Intruder]] lan [[A-7 Corsair II]] sajroné hal peran serang.<ref name="FedAmSci">[http://www.fas.org/man/dod-101/sys/ac/f-18.htm "F/A-18 Hornet."] ''Federasi Ilmuwan Amerika''. Kaunduh 11/1/13.</ref>
 
F/A-18 Hornet dadi dasar kanggone pengembangan [[F/A-18E/F Super Hornet]], yakni pesawat tempur rancang-ulang F/A-18 kang luwih gedhé lan evolusioner. Ketimbang karo Hornet, Super Hornet berukuran luwih gedhé, luwih abot, lan ana perbaikan sjroné hal daya jelajah lan daya muaté. F/A-18E/F awalé diusulaké minangka alternatif kanggo pesawat tempur kang sama sekali anyar kanggo ngganteni pesawat serang kang isih bertugas kayata A-6. Varian kang luwih gedhé uga diarahake kanggo ngganteni F-14 Tomcat kang wis meh uzur, kanti menkono isa saling berganti-tugas karo Hornet ing Angkatan Laut AmerikaAmérika SerikatSarékat, lan bertugas ing rentang peran kang luwih amba meliputi pengisian bahan bakar ing udara, lan anjungan pengacau kelistrikan (''electronic jamming platform'').<ref name="NavySuper">[http://www.chinfo.navy.mil/navpalib/aircraft/fa18/shornet2.html "F/A-18E/F Super Hornet ... Penerbangan Angkatan Laut Terkemuka memasuki Abad ke-21."] ''Angkatan Laut AmerikaAmérika SerikatSarékat'', 28 Februari 2006. Diakses pada: 4 Juli 2008.</ref>
 
== Operator ==
352.737

besutan