Snow White and the Seven Dwarfs (filem 1937): Béda antara owahan

Amerika Serikat -> Amérika Sarékat, replaced: Amerika Serikat → Amérika Sarékat (2)
(→‎Sujarah: pilem -> filem, replaced: Pilem → Filem)
(Amerika Serikat -> Amérika Sarékat, replaced: Amerika Serikat → Amérika Sarékat (2))
| gross = $66,596,803
}}
'''''Snow White and the Seven Dwarfs''''' ("Putri Salju lan Pitung Kurcaci") inggih punika salah satunggaling [[filem]] [[animasi]] ingkang dipunasilaken déning [[Walt Disney]] lan dipuntayangaken wonten ing [[bioskop]] déning [[RKO Radio Pictures]] wonten ing tanggal [[4 Pebruari]] [[1937]] wonten ing Bioskop Carthay Circle ing [[AmerikaAmérika SerikatSarékat]]. Film lan wii- wijinan ingkang dipunasilaken ing jaman kuno déning [[Brothers Grimm]], [[Snow White]].{{sfn|Barrier|1999|p=229}}
 
==Sujarah==
Punika inggih minangka filem sepisanan kanggé fitur filem ingkang dawa wonten ing sujarah [[kartun]], dene [[vileivle]] inggih ingkang minangka filem kartun ingkang sepisanan dipunprodhuksi ing perusahaan kartun AmerikaAmérika SerikatSarékat, filem ingkang sepisanan ngedalaken werna ingkang jangkep saking wiwitan ngantos pungkasanipun, lan ingkang sepisanan dipunprodhuksi déning [[Walt Disney]], lan ugi minangka filem sepisanan wonten ing jaringan kartun saking Disney (saged dipuntingali [[Dhaptar filem Disney]].<ref name = Smith33>Smith, Dave. ''[[Disney A to Z]]'', Third Edition, (2006), page 33.</ref>
Filem punika dipunmodhifkasi déning artis "''storyboard''", Dorothy Ann Blank, Richard Creedon, Merrill De Maris, Otto Englander, Earl Hurd, Dick Rickard, [[Ted Sears]] lan Webb Smith saking cariyos [[dongeng]] [[Jerman]] ''[[Snow White]]'' déning Brother Grimm, lan Davd Hand ingkang minangka direktur nginggilipun, dene William Cottrell, [[Wilfred Jackson]], Larry Morey, Perce Pearce, lan [[Ben Sharpsteen]] ingkang wonten ing bageyan individualipun filem.
 
348.872

besutan