Sesajèn: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  4 taun kepungkur
éjaan: satunggalipun, mujudaken, désa, manungsa, replaced: menungsa → manungsa (2), setunggal → satunggal
(éjaan using AWB)
(éjaan: satunggalipun, mujudaken, désa, manungsa, replaced: menungsa → manungsa (2), setunggal → satunggal)
'''Sesajèn''' iku tradisi spiritual sing wujude nyediaake parsembahan utawa barang sesajen kanggo [[Tuhan]] utawa kanggo kakuatan [[supranatural]] liya sing dipercaya, sing tujuane kanggo ngungkapake rasa syukur utawa kanggo ngindarake murka.<br>
Makna tradisi sesajen iku mirip [[tradisi kurban]], dadi nduwé tujuan utama sing sifate [[vertikal]] (Tuhan) lan uga uga horisontal (barang sesajen sing dibagiake).
Tembung sesaji saking tembung ''se'' lan ''saji''. Tegesipun tembung ''se'' punika setunggalsatunggal lan tembung ''saji'' punika nyuguhaken. Dados [[sesaji]] punika seperangkat persembahan miturut adat minangka kasaguhan kanggé mlampahaken acara tartamtu.
 
==Sajarah==
Tradisi sesajen wis ana kawit pertama [[menungsamanungsa]] ana ing [[bumi]]. Tradisi iki lair meh bebarengan karo laire kabutuhan menungsamanungsa marang perlindungan saka sing dipercaya dadi panguasa alam (Tuhan, Dewa lan kakuatan supranatural liyane).
 
==Jinis==
352.737

besutan