Akihito: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  4 taun kepungkur
→‎top: éjaan: satunggalipun, mujudaken, désa, manungsa, replaced: setunggal → satunggal
c (Bot: Panggantèn teks otomatis (-\bPirsani ugi\b +Ugi pirsani))
(→‎top: éjaan: satunggalipun, mujudaken, désa, manungsa, replaced: setunggal → satunggal)
'''Akihito''' (明仁), ({{lahirmati||23|12|1933}}), punika [[Kaisar Jepang|kaisar]] [[Jepang]] kaping 125, ingkang mréntah wiwit taun [[1989]], nggantosaken bapanipun kaisar [[Hirohito]] ingkang tilar donya.
 
Akihito arupi putra angka setunggalsatunggal lan arupi yoga angka gangsang Kaisar Showa ([[Hirohito]]) lan Maharani Kojun ([[Nagako]]). Gelaripun ''Tsugo no miya'' (継宮; Putra Tsugo) nalika bocah, panjenenganipun dipunagengaken lan dipunwulang déning guru privat lan salajengipun sinau ing Sekolah Dasar Anak Laki-laki lan Sekolah Menengah nalika iku, Peers' School (Gakushuin sasampunipun 1947), 1940-52. Panjenenganipun dipunpisahaken saking kulawarganipun nalika yuswa tigang taun.
<!--
Ketika kota [[Tokyo]] dibom oleh pihak Amerika pada Maret 1945, beliau dan saudara mudanya, [[Pangeran Masahito]] (sekarang [[Pangeran Hitachi]]), dipindahkan dari Tokyo. Ketika masa pendudukan Amerika selepas [[Perang Dunia II]], Pangeran Akihito belajar [[Bahasa Inggris|Inggris]] dengan [[Elizabeth Gray Vining]] sebagai gurunya. Pangeran Akihito kuliah sebentar di Jurusan Ilmu Politik di [[Universitas Gakushuin]] di Tokyo dan tidak menerima ijazah. Walaupun beliau merupakan putera mahkota [[Takhta Bunga Seruni]] dari [[23 Disember]] [[1933]], perlantikan resmi sebagai Pangeran (''Rittaishi no Rei'') berlangsung pada [[10 November]] [[1951]] di Istana Kaisar.
352.737

besutan