Wulung: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  3 taun kepungkur
→‎Ciri-ciri: éjaan: satunggalipun, mujudaken, désa, manungsa, replaced: menungsa → manungsa, setunggal → satunggal
c (→‎Jinis-jinis garudha: ganti kat using AWB)
(→‎Ciri-ciri: éjaan: satunggalipun, mujudaken, désa, manungsa, replaced: menungsa → manungsa, setunggal → satunggal)
Garudha punika mlebet kéwan [[getih]] panas, gadhah sewiwi lan awak ingkang katutup déning wulu pelepah. Amargi lumebet ing klompok peksi, garudha tangkar-tumangkar kanthi cara nigan. Tigannipun kabungkus déning cangkok ingkang atos. Tigan-tigan punika dipunsimpen ing lebet susuh ingkang dipundamel déning garudha piyambak. Salajengipun tigan-tigan punika dipunengkremi ngantos netes. Garudha njagi anakipun ngantos saged mabur.
 
Garudha punika kéwan pamangsa. Panganan utami garudha inggih punika kéwan [[mamalia]] alit kados [[tikus]], [[bajing]] lan [[pitik]]. Wonten sabagéyan garudha ingkang nangkep [[iwak]] lan dipundadosaken panganan utami. Cucuk garudha boten wonten wajanipun nanging nggadhahi wangun béngkong lan kiyat sanget kagem ngoyak daging mangsa. Peksi punika ugi ndarbèni setunggalsatunggal pasang suku ingkang kiyat/kukuh lan [[kuku]] ingkang landhep kanggé nyengkerem mangsa. Garudha ugi ndarbèni daya pandelengan ingkang permana kanggé mburu mangsa saking let ingkang tebih.
 
Garudha ndarbèni [[sistem ambegan]] ingkang saé lan saged kanggé nyimpen [[oksigen]] ingkang kathah. Oksigen punika dipunperloaken wanci mabur. [[Jantung]] peksi garudha wonten sekawan bilik kados [[menungsamanungsa]]. Bilik nginggil dipuntepangi kanthi sebutan [[Jantung|atrium]] lan bilik ngandhap dinpuntepangi kanthi sebutan [[Jantung|ventrikel]].
 
== Jinis-jinis garudha ==
352.737

besutan