Broad Peak: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
éjaan: satunggalipun, mujudaken, désa, manungsa, replaced: setunggal → satunggal (3)
c (busak cithakan, per Special:Diff/1146451)
(éjaan: satunggalipun, mujudaken, désa, manungsa, replaced: setunggal → satunggal (3))
| long_d= 76 | long_m= 34 | long_s= 06 | long_EW= E
| coordinates_ref =
| first_ascent = June 9, 1957 by an AustrianOstenrikn team
| easiest_route = snow/ice climb
}}
''' Broad Peak '''( Urdu : بروڈپیک;Chinese : 布洛阿特峰;pinyin : Bùluòātè feng), ugi misuwur kanthi nama [[K3]]. Broad Peak inggih punika salah satunggaling gunung ingkang paling inggil wonten ing donya. Inggilipun kinten-kinten 8.051 meter (26.414 kaki). Menawi dipuntegesi “Broad Peak” punika menawi kangge Faichan Kangri (ཨིྰན་ཨངརི་) boten dipuntampi kaliyan antawisipun tiyang Balti. Broad gadhah tigang puncak, inggih mneika puncak utama 8.047 meter, pusat puncak 8.016 meter, dan utara puncak 7.550 meter.<ref name="internet 1">[http://en.wikipedia.org/wiki/Broad_Peak](dipunundhuh tanggal 22 September 2012)</ref>
== Geografi ==
Broad Peak inggih punika setunggalsatunggal perangan saking [[Gasherbrummassif]] wonten ing tlatah pinggiran antawisipun [[Pakistan]] kaliyan [[China]]. Broad Peak manggenipun wonten ing kinten-kinten 8 kilimeter (5 mil) saking [[K2]]. Gunung punika gadhah langkung saking 1,5 kilometer KTT (0,93) panjangipun .<ref name="internet 1"/>
 
== Sajarah Pendakian ==
* Herman Buhl nalika tanggal 27 Juni 1957. Ananging piyambakipun seda.<ref name="internet 1"/>
* Nalika wulan Juli 2007 tim gunung Austria minggah Broad Peak kanti ancas mundhut mayatipun Markus Kronthaler, ingkang seda setaun saderengipun. Sedanipun wonten ing inggil antawisipun 8000 meter.<ref name="internet 1"/>
* nalika nembe mangsa adem kaliyan mangsa panas taun 2009 boten wonten puncakipun. Wonten setunggalsatunggal mangsa ekspedisi kaliyan tim Polen-Kanada. Wonten ing mangsa punika, wonten ingkang seda setunggl, inggih punika [[Cristina Castagna]].<ref name="internet 1"/>
== Jalur Wekdal ==
:1954 kaping setunggalsatunggal kaliyan Dr Karl Herligkoffer saking Jerman, ananging misi punika saged kawastanan gagal amargi wonten badai kaliyan adem ingkang ekstrim<ref name="internet 2">[http://arus-nirwana.blogspot.com/2011/02/puncak-broad.html](dipunundhuh tanggal 22 September 2012)</ref>
: 1994 nalika tanggal 9 Juli, Carlos Carsolio angsal KTT ndamel rute enggal, sapunika misuwur kanthi nama rutenipun Route Carsolio.<ref name="internet 2"/>
 
352.737

besutan