Wos: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  2 taun kepungkur
éjaan: satunggalipun, mujudaken, désa, manungsa, replaced: menungsa → manungsa, setunggal → satunggal
(→‎top: dipunginakaken -> dipun-ginakaken (éjaan), replaced: dipunginakaken → dipun-ginakaken)
(éjaan: satunggalipun, mujudaken, désa, manungsa, replaced: menungsa → manungsa, setunggal → satunggal)
[[Gambar:Brun kvit ris.jpg|thumb|Wos pethak lan wos abrit]]
'''Wos''' utawi '''beras''' ([[Basa Jawa Ngoko|ngoko]]) punika [[gabah]] ingkang sampun dipunbucal kulitipun kaliyan dados sumber karbohidrat kanggé mayoritas [[menungsamanungsa]] ing donya. Cekakipun, beras punika wosing gabah.
 
Kulit utawi rambut gabah miturut [[anatomi]] saged ugi dipunsebat ‘palea’ (bagéyan ingkang dipuntutupi) lan ‘lemma’ (bagéyan ingkang nutupi).
Ing bidhang indhustri pangan, beras dipunolah dados glepung beras. Sosohan beras (lapisan aleuron), ingkang gadhah kandhungan gizi inggil, dipunolah dados glepung ''rice bran''. Bagéyan embrio ugi dados suplemèn ingkang kasebat tepung ''mata beras''.
 
Kanggé kepentingan dhiét, beras dipundadosaken salah setunggalsatunggal sumber pangan bébas gluten mawi wujud brondong.
 
==Aspèk budaya lan basa==
348.872

besutan