Zhao Ziyang: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  3 taun kepungkur
→‎Sedonipun Zhao: éjaan: satunggalipun, mujudaken, désa, manungsa, replaced: setunggal → satunggal
c (→‎Sedonipun Zhao: ganti kat using AWB)
(→‎Sedonipun Zhao: éjaan: satunggalipun, mujudaken, désa, manungsa, replaced: setunggal → satunggal)
 
== Sedonipun Zhao ==
wonten Februari [[2004]], Zhao ngalami tempuhan [[pneumonia]] ingkang murugaken karisakan paru-paru ingkang parah ugi dirawat teng griya sakit salebetipun tiga minggu. Zaho kedah dirawat malih amargi pneumonia wonten [[5 Desember]] [[2004]]. Laporan kesedanipun disangkal saupakara resmi wonten awal Januari [[2005]]. wonten [[15 Januari]], panjenenganipun dilaporkan lebet kawontenan [[koma (medis)|koma]] saksampune kaping beberapa kenging [[stroke]]. ndherek sapriyantun [[aktivis]], wakil presiden [[Zeng Qinghong]] mengunjungi Zhao teng griya sakit. Zhao seda wonten [[17 Januari]] teng setunggalsatunggal griya sakit teng [[Beijing]] wonten gebag 07:01 lebet yuswa 85 taun. panjenenganipun mengker garwa kekalihipun, Liang Boqi, catur putra, ugi sapriyantun putri.
 
Respon saking pangutus pertela ketingal timur sanget, kebokmenawen amargi ajrih badhe kedadosanipun demonstrasi nasional kados ingkang sampun kedadosan saksampune kesedan [[Zhou Enlai]] ugi [[Hu Yaobang]]. kantor warta resmi [[Xinhua]] ngewrat yektosan sapanjang catur baris ingkang ngendikakaken menawi "Rekan Zhao" sampun seda dunia. kesedanipun mboten dipunwartakaken teng [[radio]] kresaa teng [[televisi]] pangutus. [[nawala pirengan]] nasional ugi namung ngewrat pamaring priksan andhap (gangsal baris), sayangipun warta kesedanipun kedhawah wiyar langkung [[forum internetforum-forum teng [[Internet]].
352.737

besutan