Jawa Wétan: Béda antara owahan

4 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
éjaan: wetan -> wétan, replaced: wetan → wétan, Wetan → Wétan (3)
(→‎top: Hindu -> Hindhu (éjaan baku), replaced: Hindu → Hindhu)
(éjaan: wetan -> wétan, replaced: wetan → wétan, Wetan → Wétan (3))
|}
 
'''Jawa WetanWétan''' ([[basa Indonésia]]: ''Jawa Timur'') iku propinsi ing [[Indonésia]]. Propinsi iki anane ing ujung [[wétan]] pulo [[Jawa]] lan uga ngliputi [[pulo Madura]] lan [[pulo Bawéan]]. [[Kutha krajan]] propinsi iki ya iku kutha [[Surabaya]] sing uga kutha gedhé kaping 2 ing Indonésia.
 
== Sajarah ==
== Seni lan Budaya ==
 
Budaya Jawa Timuran iku radha béda karo [[Budaya]] Jawa Tengahan sing akèh diwarnani karo [[Kraton]] [[Surakarta]] lan [[Ngayogyakarta]] [[Hadiningrat]]. Apa sing diarani budaya Jawa Timuran iku kasebar wiwit sisih wetanwétan Kali [[Brantas]] ing [[Kertosono]], [[Nganjuk]]. Yèn ing sisih kulon kali, tansah warna Jawa Tengahan. Saliyane iku, budaya Jawa Timuran diwatesi karo Kali [[Bengawan]] [[Solo]] ing Babat, [[Lamongan]]; Kandangan, [[Kediri]]; lan lor Kali [[Lesti]] ing Kabupatèn [[Malang]].
 
Cakupan Budayaning Arèkan iki ya nganthi tlatah [[Jember]] sanajan kacampur karo budayaning Madhura. Tlatah budaya Jawa Timuran iki paraké ing wewengkon [[Mancanagari]] lan Sabrang Wétan sing prabawa Kratoné ora kuwat. Tenger-tenger khasé ya iku :
== Tokoh ==
 
Tokoh-tokoh Jawa WetanWétan iki uga termasuk sing asal kelahiran Jawa Wétan.
 
=== Bidang pulitik ===
 
* [[Mohammad Noer]]
* [[Daftar Gubernur Jawa WetanWétan]]
* [[Hadji Oemar Said Tjokroaminoto|HOS Tjokroaminoto]]
* [[Mas Mansur, Kiai Haji|KH Mas Mansur]]
348.872

besutan