Gemblong: Béda antara owahan

3 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
éjaan: wetan -> wétan, replaced: Wetan → Wétan
c (busak cithakan, per Special:Diff/1146451; panggantèn kosmètik)
(éjaan: wetan -> wétan, replaced: Wetan → Wétan)
}}
 
'''Gemblong''' iku jenising [[panganan]] cilik utawa kudhapan. Jenising gemblong akèh banget. Ana sing digawé saka [[ketéla pohung|téla pohung]], lan saka beras ketan. Gemblong akèh ditemokaké ing tlatah [[Jawa Tengah]], [[Jawa WetanWétan]], [[Yogyakarta|Ngayogyakarta]] lan [[Jawa Kulon]]. Ana uga papan kang ngarani gemblong iku ''jadah'' utawa ''tetel''. Ing tlatah Jawa Kulon.
 
Gemblong saka beras ketan biasa dibakar lan dipangan nganggo sambel [[oncom]]. Saliyané iku gemblong uga didol arupa panganan awujug bunder lonjong sing diblebet [[gula]].
 
{{Masakan Indonésia}}
{{panganan-stub}}
 
[[Kategori:Panganan]]
 
 
{{panganan-stub}}
352.737

besutan