Hokusai: Béda antara owahan

2 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
éjaan: wetan -> wétan, replaced: Pranala jawi → Pranala njawi, Wetan → Wétan
c (→‎Pranala jawi: ganti kat using AWB)
(éjaan: wetan -> wétan, replaced: Pranala jawi → Pranala njawi, Wetan → Wétan)
Hokusai ugi misuwur déning karya gambar [[erotik|erotisipun]] mawi gaya [[shunga]]. "Fukujusô" karyanipun, punika rangkéyan 12 gambar ingkang muji kagengan slira kaliyan adreng, mawi dipunanggep salah satunggiling saking tigang karya shunga ingkang saé piyambak. Karyanipun dados inspirasi wigati kanggé aliran [[impresionisme|impresionis]] [[Éropah]] kados [[Claude Monet]].
 
Katsushika Hokusai punika langkung dipunajèni ing [[kabudayan WetanWétan]] tinimbang ing [[Jepang]] piyambak. Kathah karya pelukis Jepang ingkang dipunimpor dhateng [[Éropah]] ing [[abad kaping 19]] saha dipunkolèksi artis-artis kados ta [[Claude Monet]], [[Edgar Degas]], kaliyan [[Henri de Toulouse-Lautrec]], ingkang karya-karyanipun nedhahaken prabawa Jepang.
 
== Karya ==
* [[Manga]]
 
== Pranala jawinjawi ==
 
* [http://www.book-navi.com/hokusai/hokusai-e.html Hokusai-Museum ing Obuse, Jepang]
352.737

besutan