Sumatra: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
→‎Geografis: éjaan: wetan -> wétan, replaced: wetan → wétan
(→‎Sajarah: Buddha -> Buda (éjaan baku), replaced: Buddha → Buda)
(→‎Geografis: éjaan: wetan -> wétan, replaced: wetan → wétan)
 
== Geografis ==
Pulo Sumatra papané ing bagéan kulon gugusan kapuloan Indonésia. Ing sisih lor wewatesan karo Lempongan Benggala, ing wetanwétan karo Selat Malaka, ing sisih kidul karo Selat Sundha, lan ing sisih kulon karo Samodra Hindia. Ing sisih wétan pulo, akèh ditemoni rawa sing dialiri déning kali-kali gedhé, antara liya; kali Asahan (Sumatra Lor), [[kali Kampar]], Siak lan Indragiri (Riau), [[kali Batang Hari]] (Jambi), [[kali Musi]], Ogan, lan Komering (Sumatra Kidul), [[kali Lematang]] (Lahat) lan [[kali Enim]] (Muara Enim).
Ing bagéan kulon pulo, mbentang Bukit Barisan sing mbujur saka lor tekan kidul. Mung sithik wewengkon saka pulo iki sing cocog dipigunaaké kanggo tetanèn [[pantun|pari]]. Sakdawané bukit barisan ana gunung-gunung ''berapi'' sing nganti saiki isih aktif, kaya gunung Merapi (Sumatra Kulon) lan Kerinci (Jambi). Pulo Sumatra uga akèh danau, ing antarané danau Laut Tawar (NAD), danau [[Toba]] (Sumatra Lor), danau Singkarak, Maninjau, Diatas dan Dibawah (Sumatra Kulon), danau Ranau (Sumatra Kidul)
 
352.737

besutan