Terusan Suèz: Béda antara owahan

2 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
éjaan, replaced: cepet → rikat
c (Bot: Panggantèn teks otomatis (-\bPranala [Jj]aba\b +Pranala njaba))
(éjaan, replaced: cepet → rikat)
Terusan Suèz dibukak taun [[1870]] lan dibangun adhedhasar prakarsa insinyur [[Prancis]] kang jenengé [[Ferdinand de Lesseps|Ferdinand Vicomte de Lesseps]].
 
[[Terusan]] iki ndadèkaké [[transportasi banyu]] saka [[Éropah]] menyang [[Asia]] bisa luwih cepetrikat amarga tanpa ngubengi [[Afrika]]. Sakdurungé ana kanal iki, transportasi diayahi kanthi ngosongaké kapal lan barang-barang digawa liwat daratan antara [[Segara Tengah]] lan [[Segara Abang]].
 
Terusan iki kapérang dadi rong bagéan, ya iku bagéan [[lor]] lan bagéan [[kidul]] [[Tlaga Great Bitter]], lan nguhubungaké [[Segara Tengah]] karo [[Lempongan Suèz]]
* [http://www.halcrow.com/archivenews_nov01_swingbrid.asp El Ferdan railway bridge]
* [http://lexicorient.com/cgi-bin/eo-direct-frame.pl?http://i-cias.com/e.o/suez_can.htm '''Encyclopaedia of the Orient:''' ''Suez Canal'']
{{geo-stub}}
 
<!-- interwiki -->
 
[[Kategori:Rintisan umum]]
[[Kategori:Terusan|Suèz]]
[[Kategori:Mesir]]
 
 
{{geo-stub}}
 
<!-- interwiki -->
352.737

besutan