Sistem koordhinat géyografis: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: isa → bisa, sementara → sawetara, salahsiji → salah siji
(→‎top: éjaan: wetan -> wétan, replaced: wetan → wétan (2))
(→‎top: éjaan, replaced: isa → bisa, sementara → sawetara, salahsiji → salah siji)
[[Garis lintang]] ya iku garis vèrtikal sing nanda'ake sudut antara salah siji titik karo garis [[katulistiwa]]. Titik ing sisih [[lor]] garis katulistiwa iku diarani [[Lintang lor]], titik ing sisi [[kidul]] katulistiwa iku diarani [[Lintang kidul]].
 
Garis bujur utawa sing horizontal iku nanda'ake sudut antara salahsijisalah siji titik karo titik nol ing Bumi. Titik nol iku ing [[Greenwich]], [[London]] [[Britania Raya]] sing dianggep titik bujur 0 utawa 360° sing wis dadi aturan internasional. Titik ing sisi [[kulon]] bujur 0° diarani [[Bujur kulon]] sementarasawetara titik ing sisi wétan 0° diarani [[Bujur wétan]].
 
Kabèh titik-tititk lokasi ing Bumi iku isabisa digambaraké nganggo gabungan sistem pangukuran lintang lan bujur.
 
== Pranala njaba ==
352.737

besutan