Kiwi (manuk): Béda antara owahan

6 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
éjaan, replaced: liyane → liyané, punah → cures, isa → bisa (2), digunakake → digunakaké, Kewan → Kéwan, antarane → antarané
c (busak cithakan, per Special:Diff/1146451)
(éjaan, replaced: liyane → liyané, punah → cures, isa → bisa (2), digunakake → digunakaké, Kewan → Kéwan, antarane → antarané)
| image = Apteryx mantelli -Rotorua, North Island, New Zealand-8a.jpg
| image_width = 200px
| regnum = [[KewanKéwan|Animalia]]
| phylum = [[Chordata]]
| classis = [[Manuk|Aves]]
| genus_authority = [[George Shaw|Shaw]], 1813
}}
'''Kiwi''' iki salah siji jinis manuk kang ora isabisa mabur. Manuk iki urip ing [[Selandia Anyar]] saka ''genus'' ''Apteryx''(siji-sijine ''genus'' ing ''family'' Apterygidae). Mnuk kiwi ukurane cilik, kaya [[pitik]]. Manuk iki kagolong ''spesies'' kang kaancam punahcures. Kiwi uga digunakakedigunakaké simbol nagara Selandia Anyar.<ref name="internet1">[http://www.lintasberita.com/Lifestyle/Pendidikan/sebaran-kiwi-di-new-zealand Sebaran Kiwi di New Zealand]</ref>
Manuk kang ora isabisa miber iki bobote mung 2–5&nbsp;kg. Wulune wernane klawu utawa soklat. Manuk iki ora nduwé buntut, lare uga cilik. Cucuke cilik lan landhep. Beda karo manuk liyaneliyané bolongan irung manuk iki ana ing cedhak pucuk cucuke.<ref>http://web.archive.org/web/20101208205701/http://bukucatatan-part1.blogspot.com/2009/02/burung-kiwi.html</ref>
 
== Spesies Kiwi ==
Manuk kiwi ing donya iki mung ana ing [[Selandia Anyar]]. Spesies kiwi ing donya mung ana 5, lan kabèh urip ing Selandia Anyar. Spesies manuk kiwi antaraneantarané<ref name="internet1"/>:
# ''Great Spotted Kiwi (Apteryx haastii)''
# ''Little Spotted Kiwi (Apteryx owenii)''
352.737

besutan