Pengantèn: Béda antara owahan

7 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
éjaan, replaced: biasa → biyasa (4), merga → amarga, isa → bisa
c (alihkan cithakan; panggantèn kosmètik)
(éjaan, replaced: biasa → biyasa (4), merga → amarga, isa → bisa)
'''Pengantèn''' iku sepasang [[wong]] (pengantèn putri lan pengantén kakung) ing acara penganténan sing wis nglakoni upacara [[ijab kabul]] lan sah dadi pasangan suami istri miturut hukum [[agama]]. Pengantén utawa mantèn iku uga biasabiyasa diarani raja sedina mergaamarga ing [[dina]] [[pawiwahan]], pasangan iku disandingaké ing [[singgasana]] utawa [[pelaminan]] sing disediaké kusus uga dihiasi kusus. Pasangan pengantèn uga diladéni kusus déning kaluwargané dhéwé-dhéwé uga ngagem [[rasukan]] kusus kaya pasangan [[raja]] lan [[permaisuri]].
 
== Rasukan pengantèn ==
 
== Pengantèn Kakung ==
Pengantèn [[kakung]] utawa biasabiyasa diarani mantèn lanang iku wong [[lanang]] sing dadi pengantèn. Pengantèn kakung umumé ngagem rasukan sing isabisa nampilaké sosok sing gagah perkasa. Ing upacara pengantènan [[adat]], pengantèn kakung ditampilaké kaya raja. Ing upacara pengantènan biasabiyasa, pengantèn kakung iki biasané ngagem rasukan kakung formal kaya stèlan [[jas]].
 
== Pengantén Putri ==
Pengantèn [[putri]] utawa biasabiyasa diarani mantèn wédok iku wong [[wédok]] sing dadi pengantèn. Umumé ngagem rasukan sing bisa nampilaké sosok sing [[ayu]] lan anggun uga bisa ngagem [[rasukan tradhisional]] tuladhané [[kebaya]].
 
== Uga delengen ==
* [[Pengantèn massal]]
* [[Pengantèn adat Jawa]]
 
{{Stub}}
 
[[Kategori:Pengantènan]]
[[Kategori:Pengantèn]]
 
 
{{Stub}}
352.737

besutan