Wong Batak: Béda antara owahan

4 bèt wis dibusak ,  2 taun kepungkur
éjaan, replaced: asale → asalé, kerajaan → kraton (2), masyarakat → masarakat, muda → mudha, nduwèni → duwé
c (busak cithakan, per Special:Diff/1146451; panggantèn kosmètik)
(éjaan, replaced: asale → asalé, kerajaan → kraton (2), masyarakat → masarakat, muda → mudha, nduwèni → duwé)
 
== Sejarah ==
Wong Batak kalebu ras [[Mongoloid]] Kidul kang basané [[Austronesia]]ananging durung dingerteni kapan leluhur wong Batak kang sepisanan manggon ing [[Tapanuli]] lan [[Sumatra Wétan]].<ref name="internet1"/> Basa lan bukti-bukti [[arkéologi]] kang nuduhaké yèn wong kang nggunakaké basa [[Austronesia]] saka [[Taiwan]] wis pindah ing [[Filipina]] lan [[Indonésia]] kurang luwih [[2.500]] [[taun]] kepungkur ya iku nalaika [[jaman batu mudamudha]] ([[Neolitikum]]).<ref name="internet1"/>
Miturut legenda kang dipercaya masyarakatmasarakat batak, suku Batak asalé saka [[pusuk buhit]] ing laladan [[sianjur Mula-mula]]kang manggon ing kulon [[Pangururan]] ing pinggiran [[danau Toba]].<ref name="internet1"/>
Miturut ahli sejarah Batak nerangaké yèn Raja Batak lan rombongané asalé saka [[Thailand]] kang nyebrang ing Sumatra lumantar Ujung [[Malaysia]] lan pungkasané tekan Sianjur Mula mula lan manggon ing kono.<ref name="internet1"/>
Saka prasasti kang ditemokaké [[Portibi]] kang tinulis taun [[1208]] lan diwaca karo [[Prof.Nilakantisari]] ya iku Guru Besar ahli Kepurbakalaan kang asaleasalé saka [[Madras]], [[India]] nerangaké yèn nalika taun [[1024]] [[kerajaankraton Cola]] saka India nyerang [[Sriwijaya]] lan nguwasani laladan [[Barus]].<ref name="internet1"/> Pasukan saka kerajaankraton Cola iku kalebu wong-wong [[Tamil]].<ref name="internet1"/> Iki amarga ditemokaké wong Tamil kang cacahé [[1500]] wong ing Barus nalika iku.<ref name="internet1"/> tamil iku suku kang manggon ing India.<ref name="internet1"/> Amarga [[krajaan Coe]] nyerang, siRaja Batak lan rombongané lunga nganti laladan portibi ing kidul Danau Toba lan saka kené siRaja Batak wiwit nyekel lan dadi pemimpin perang.<ref name="internet1">[http://sosbud.kompasiana.com/2010/04/19/asal-usul-suku-batak/ sosbud.kompasiana.com](dipunundhuh tanggal 27 Agustus 2011)</ref>
Suku Batak nduwèniduwé kabudayaan kang jenengé [[ulos]] Batak.<ref name="internet2">[http://bersamatoba.com/tobasa/ekonomi/ulos-batak-kekayaan-budaya-batak.html bersamatoba.com](dipunundhuh tanggal 27 Agustus 2011)</ref>
== Cathetan suku ==
{{reflist}}
{{stub}}
 
[[Kategori:Suku bangsa ing Indonésia|Batak]]
[[Kategori:Batak| ]]
 
 
{{stub}}
348.872

besutan