Kenari (manuk): Béda antara owahan

2 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
éjaan, replaced: masyarakat → masarakat (2), punah → cures, sae → saé
c (busak cithakan, per Special:Diff/1146451; panggantèn kosmètik)
(éjaan, replaced: masyarakat → masarakat (2), punah → cures, sae → saé)
[[Gambar:Serinus canaria MHNT 223 Tenerife 2000m pin RdN.jpg|thumb|''Serinus canaria canaria'']]
 
Panemu '''Manuk Kenari''' utawi '''Peksi Kenari''' inggih punika pelaut saking [[Perancis]], ingkang nggadhahi asma [[Jead de Berthan Cout]] watawis abad 15 ing kepulauan [[Canary]], [[Azores]], lan [[Madeira]].<ref name="Internet1">[http://www.anneahira.com/jinis-jinis-burung-kenari.htm Jinis-jinis burung kenari](dipunundhuh tanggal 23 April 2011)</ref><ref name="Buku1"> Soeseno, Ari.1993. Burung Hias Aneka Jinis dan Perawayannya. Jakarta: PT Penebar Swadaya. Hal 124</ref> Manuk Kenari nggadhahi ukuran ngantos [[14]]cm.<ref name="Buku1"/> Prawakanipun saking badan nggadhahi warna [[kuning sitrun]] kanthi [[garis]] ingkang radi peteng.<ref name="Internet5">[http://somemap.com/news/jinis-kenari.html Jinis Kenari](dipunundhuh tanggal 26 April 2011)</ref> Awaké arupa [[kuning sitrun]] kanthi garis kang luwih peteng.<ref name="Buku1"/> [[Wulunipun]] lan [[buntutipun]] nggadhahi warnanipun [[cemeng]] ingkang pinggiranipun warna [[ijem]] semu [[kuning]].<ref name="Buku1"/> Ing ngandhapipun [[badan]] warnanipun radi [[kuning]].<ref name="Buku1"/> Wujudipun Manuk Kenari punika [[alit]] ugi nggadhahi [[swanten]] ingkang saé.<ref name="Internet1"/>
 
== Jinis ==
# [[Kenari Lancashire]], punika jinis paling ageng ing nagara [[Inggris]].<ref name="Internet1"/><ref name="Internet4"/> Jaman sapunika Kenari spesies jinis punika ugi angèl dipuntemoni.<ref name="Internet3"/> Manuk jinis punika namung ketingal menawi nembé ngempal kaliyan jinis kenari sanèsipun.<ref name="Internet3"/><ref name="Internet4"/> Pratandha jinis kenari punika nggadhahi [[mahkota]] utawi jambul ingkang dipunwastani [[Lancashire Coppy]].<ref name="Internet3"/> Ingkang wujudipun bunder ingkang dipunwastani [[Lancashire Plain Head]].<ref name="Internet3"/>
# [[Kenari Gloster]], kenari jinis punika paling alit saking jinis kenari sanèsipun.<ref name="Internet1"/><ref name="Internet3"/><ref name="Internet4"/> Dawanipun boten langkung [[11]]cm.<ref name="Internet5">[http://burungkicauan.net/ciri-kenari-f1/](dipunundhiuh tanggal 26 April 2011)</ref><ref name="Internet3"/> Kenari Gloster warnanipun kuning lan wulunipun warna [[pethak]] semu [[ijem]] sami kaliyan [[buntutipun]].<ref name="Internet3"/><ref name="Internet4"/> ing [[sirah]] wonten ingkang nggadhahi [[jambul]] wonten ugi ingkang boten nggadhahi [[jambul]].<ref name="Internet3"/> Manuk jinis punika ingkang boten nggadhahi jambul saged dipunwastani [[Consort]].<ref name="Internet3"/><ref name="Internet4"/>
# [[Kenari London Francy]], punika jinis kenari ingkang paling [[sepuh]] lan ugi sampun [[punahcures]].<ref name="Internet1"/><ref name="Internet3"/><ref name="Internet4"/> [5] Manuk jinis punika saé sanget wujudipun.<ref name="Internet3"/><ref name="Internet4"/> [[Wulu]] lan [[buntutipun]] werni semu [[emas]] lan hiasan warni [[cemeng]].<ref name="Internet3"/><ref name="Internet4"/>
# [[Kenari Fite Francy]], Manuk jinis punika nembé dipuntepang dèning [[masyarakatmasarakat]].<ref name="Internet3"/><ref name="Internet4"/> miturut kapitadosan masyarakatmasarakat jinis punika renkarnasi saking jinis kenari [[london francy]] ananging nggadhahi ukuran langkung [[alit]].<ref name="Internet1"/><ref name="Internet3"/><ref name="Internet4"/> Kanthi [[wulu]] ingkang [[alus]] lan [[buntutipun]] warna [[pethak]].<ref name="Internet3"/><ref name="Internet4"/> [5] Dawanipun ugi boten langkung [[11]] cm.<ref name="Internet3"/><ref name="Internet4"/>
# [[Kenari American Singer]], kelebet jinis kenari ingkang sacara fisik endah lan nggadhahi swanten ingkang saesaé. Kenari American Singer punika asil silangan Kenari Border lan Kenari Roller. Sebaran: Kenari American Singer dipunkembangaken taun 1930-an déning sakelompok [[wanodya|wadon]] ingkang salajengipun dipuntepangi kanthi nami “The Eight Boston House Wives”. Kenari American Singer kawitanipun dipunsebat “North American canary” utawi kenari Amerika Lor lan diasilaken saking silangan Kenari Roller Jerman (30%) lan Kenari Border (70%). Peksi punika kathahipun sumebar ing Amerika.
 
=== Varietas Kenari ingkang dipunkembangaken ===
348.872

besutan