Istanbul: Béda antara owahan

4 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
éjaan, replaced: muséum → musiyum, migunaaké → migunakaké, kuno → kuna, gereja → gréja, bagian → pérangan
c (busak cithakan, per Special:Diff/1146451; panggantèn kosmètik)
(éjaan, replaced: muséum → musiyum, migunaaké → migunakaké, kuno → kuna, gereja → gréja, bagian → pérangan)
 
== Sajarah ==
Didhegaké déning kaisar [[kekaisaran Romawi|Romawi]] [[Konstantin I saka Kekaisaran Romawi|Konstantin]] ing [[koloni Yunani]] kunokuna sing arané [[Bizantium]], lan dijenengké [[Konstantinopel]] kanggo ngurmati kaisar, kutha iki dadi kutha krajan wétan [[kekaisaran Romawi]] lan sabanjuré dadi kutha krajan [[kekaisaran Romawi Wétan]]. Sawisé runtuh [[Konstantinopel]] ana ing taun [[1453]] kutha iki dadi bagianpérangan lan dadi kutha krajan [[Kekaisaran Ottoman]]. Sakdurungé perebutan mau, bangsa Turki ngarani kutha iki kanthi jeneng ''İstanbul,'' nanging sacara resmi migunaakémigunakaké jeneng ''Qustantaniyyeh'' (قسطنطنيه), kang surasané "Kota Konstantin" djroning [[basa Arab]]. Mung, ana ing tanggal [[28 Maret]] [[1930]] kutha iki dijenengké ''Istanbul'' manèh.
 
== Wisata ==
* [[Selat Bosporus]], kang ngubungaké [[Segara Ireng]] karo [[Segara Aegean]] saterusé menyang [[Segara Tengah|Segara Mediteranian]]
* [[Masjid Biru]], masjid paling gedhé ing Istanbul
* [[Hagia Sophia]] utawa Ayasofya, sejarahé tau dianggo minangka gerejagréja, masjid, saiki dadi muséummusiyum kanggo wisata.
 
== Uga delengen ==
350.349

besutan