Jaringan Méristem: Béda antara owahan

7 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: alat → piranti (2), antara liya → antarané, merga → amarga, ruang → ruwang, saengga → saéngga, sifat → sipat
c (busak cithakan, per Special:Diff/1146451; panggantèn kosmètik)
(→‎top: éjaan, replaced: alat → piranti (2), antara liya → antarané, merga → amarga, ruang → ruwang, saengga → saéngga, sifat → sipat)
[[Gambar:Meristemo apical 1.jpg|thumb|250px|Méristem apikal]]
'''Jaringan Méristem''' ya iku jaringan aktif kang ngasilna [[sél]]-sél anyar kanggo pertumbuhan saenggasaéngga [[tanduran]] bisa dadi gedhé.<ref name="buku1">(Lestari, E.S., Kistinnah I.(2009)." Biologi 2 : Makhluk Hidup dan Lingkungannya Untuk SMA/MAKelas XI (BSE)".Jakarta:Pusat Perbukuan, Depdiknas. Hal.33)</ref> Thukulé tanduran (cilik dadi gedhé lan endhék dadi dhuwur) iku disebabna anané aktivitas pembelahan ing [[jaringan tanduran]].<ref name="buku1"/> Jaringan méristem iku duwé sifatsipat antara liyaantarané kasusun saka sél-sél nom ing fase pembelahan lan pertumbuhané.<ref name="buku1"/> Ing jaringan méristem, biasané ora ditemokna anané ruangruwang antar sél diantarané sél-sél méristem.<ref name="buku1"/> Sél-sél méristem bentuké [[bunder]], [[lonjong]], utawa [[poligonal]] kang dhindhing sélé tipis.<ref name="buku1"/> Saben sélé duwé akèh [[sitoplasma]] lan duwé siji utawa luwih [[inti sél]]. [[Vakuola]] sél ing sél-sél méristem iku cilik banget lan kadhang ora ana.<ref name="buku1"/>
* Didhasarna mara letaké, méristem iku ana:<ref name="buku2">(Lestari, E.S., Kistinnah I.(2009)." Biologi 2 : Makhluk Hidup dan Lingkungannya Untuk SMA/MAKelas XI (BSE)".Jakarta:Pusat Perbukuan, Depdiknas. Hal.34)</ref>
** [[méristem pucuk]] (Apikal) ya iku jaringan nom kang kabentuk déning sél-sél inisial kang ana ing pucuké alatpiranti-alatpiranti tanduran.<ref name="buku2"/> Tanduran bisa tambah dhuwur lan dawa mergaamarga ana méristem iki.<ref name="buku2"/>
** [[Méristem lateral]] utawa pinggir <ref name="buku2"/>
* Didhasaraké papan kedadéyané, jaringan méristem iku ana loro, ya iku:
352.737

besutan