Jeotgal: Béda antara owahan

17 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
éjaan, replaced: zaman → jaman, umume → umumé, sawise → sawisé, Saliyane → Saliyané (2), rasane → rasané (2), penting → wigati, Metode → Métodhe, menehi → mènèhi, liyane → liyané, kerajaan → kraton, kayata → kaya ta, hadh...
c (busak cithakan, per Special:Diff/1146451; panggantèn kosmètik)
(éjaan, replaced: zaman → jaman, umume → umumé, sawise → sawisé, Saliyane → Saliyané (2), rasane → rasané (2), penting → wigati, Metode → Métodhe, menehi → mènèhi, liyane → liyané, kerajaan → kraton, kayata → kaya ta, hadh...)
[[Gambar:Korea-Gyeongdong Market-Various jeotgal-01.jpg|thumb|right|Jeotgal]]
'''Jeotgal''' ya iku jinis [[panganan]] [[fermentasi]] kas [[Korea]] kang digawé saka pirang-pirang jinis [[panganan laut|produk laut]] kayatakaya ta [[iwak]], [[kerang,]] lan [[urang]].<ref name="jeot">{{cite book | last= | first= | coauthors=| year=2002 | month= | title=An Illustrated Guide to Korean Culture - 233 traditional key words| publisher=Hakgojae Publishing Co| location=Seoul | isbn= 89-8546-98-1 |pages=45-46}}</ref><ref> [http://www.foodinkorea.org/eng_food/tradition/tradition4_1.jsp Main meal, side dish], ''foodinkorea''. Diundhuh tanggal 8 Juni 2010.</ref> Jeotgal difermentasekake nganggo [[uyah]] mula rasanerasané asin.<ref name="jeot"/> Lingkungan ujung Korea diubengi déning [[lautan]] kang dadi papan panggonan pertemuan [[arus]] panas lan atis mula cacah lan jinis produk laut werna-werna.<ref name="jeot"/> SaliyaneSaliyané nyambut gawé minangka [[petani]], wong Korea uga dadi [[nelayan]] nalika mangsa tandur durung dimulai.<ref name="jeot"/> Sejarah jeotgal wis ana kawit zamanjaman kerajaankraton [[Silla]] lan ing teks sejarah tinulis yèn [[raja]] kang ngawini sawijining [[wanita]] bakal menehimènèhi jeotgal marang maratuwane minangka hadhiahbebungah.<ref name="jeot"/> Ing jaman Dinasti [[Goryeo]] lan [[Dinasti Joseon|Joseon]], produk jeotgal luwih akèh lan bervariasi tinimbang saiki lan lan dadi lawuh pentingwigati ing meja mangan nalika iku.<ref name="jeot"/> Jinis-jinis produk laut kang bisa digawé dadi jeotgal ya iku [[urang]], [[teri]], [[kerang]], [[nus]], [[croaker]], [[pollack]], urang cilik, [[gurita]], [[conch]], [[hairtail]] lan liya-liyaneliyané.<ref name="jeot"/> MetodeMétodhe kanggo ngawétake uga werna-werna nanging umumeumumé sawisesawisé sesasi utawa luwih diawetake, jeotgal olih dipangan.<ref name="jeot"/> Nalika dimakan, jeotgal diwenehi [[bawang perai]] utawa bawang putih kanggp nambahi rasanerasané.<ref name="jeot"/> SaliyaneSaliyané iku uga bisa dipangan bareng kimchi atau jangonon.<ref name="jeot"/> Jeotgal kerep dadi bahan kang ditambahake ing godhogan ([[jjigae]]) lan [[sup]] ([[guk]]).<ref name="jeot"/>
 
== Cathetan suku ==
{{commonscatCommons category|Jeotgal}}
{{reflist}}
{{dhaharan-stub}}
 
[[Kategori:Olah-olahan Koréa]]
[[Kategori:Panganan asil fermentasi]]
 
 
{{dhaharan-stub}}
352.737

besutan