Evo Morales: Béda antara owahan

11 bèt wis ditambahake ,  2 taun kepungkur
éjaan, replaced: presiden → présidhèn, majalah → kalawarta, khas → kas, biasané → biyasané
c (busak cithakan, per Special:Diff/1146451; panggantèn kosmètik)
(éjaan, replaced: presiden → présidhèn, majalah → kalawarta, khas → kas, biasané → biyasané)
}}
 
'''Juan Evo Morales Ayma''' ({{lahirmati| [[Orinoca]], [[Departemen Oruro|Oruro]], [[Bolivia]]|26|10|1959}}), sing populèr dikenal kanthi jeneng '''Evo''' ([[International Phonetic Alphabet|IPA]]: [ˈeβ̞o]) iku [[Presidhèn Bolivia|Presidhèn]] [[Bolivia]] lan dadi wong [[pribumi]] pisanan tumrap jabatan [[kepala nagara]] wiwit panjajahan Spanyol luwih saka 470 taun kapungkur.<ref name="BBC bio">{{cite news| date=14 December 2005|title=ProBerkas: Evo Morales|publisher=BBC|url= http://news.bbc.co.uk/2/hi/americas/3203752.stm}} Retrieved on Feb. 1, 2007</ref><ref>{{cite news|url=http://www.pbs.org/frontlineworld/blog/2006/01/bolivia_the_ris_1.html|publisher=PBS Frontline|title=Bolivia: The Rise of Evo Morales|author=Tupac Saavedra}}</ref><ref>{{cite news|date=January 23rd, 2006|title=Evo Morales Sworn in as Bolivia's First Indigenous President|publisher=Democracy Now|url=http://www.democracynow.org/article.pl?sid=06/01/23/1441200}}</ref><ref>{{cite news|title=Evo Morales: Indigenous Power|author=Jubenal Quispe|url=http://www.yesmagazine.org/article.asp?ID=1732|publisher=Yes Magazine}}</ref> Klaim ini menyebabkan kontroversi,<ref>{{cite news|url=http://www.bolpress.com/art.php?Cod=2006012217|publisher=Bolpress|title=¿Evo indígena o mestizo?}}</ref> karena ada para presidenprésidhèn [[mestizo]] sebelumnya.<ref>Mesa, José, Gisbert, Teresa, Mesa Gisbert, Carlos D. ''Historia de Bolivia: Segunda Edición corregida y actualizada''. Editorial Gisbert. La Paz, 1998.</ref>
 
Morales iku wong [[sosialis]] lan asal saka suku [[Indian]] ([[Aymara]]) lan dilantik dadi presidhèn ing tanggal [[22 Januari]] [[2006]].
 
Morales iku pemimpin [[sayap kiri|swiwi kiwa]] obahan ''[[cocalero]]'' Bolivia– sawijining federasi kendho saka [[campesino]] panandur godhong [[koka]] sing nglawan upaya-upaya pamaréntah [[Amérika Sarékat]] kanggo [[pembasmian koka|mbesmi koka]] ing [[Propinsi Chapare]] ing Bolivia kidul-wétan. Morales uga minangka pemimpin parté pulitik [[Gerakan kanggo Sosialisme (Bolivia)|Gerakan kanggo Sosialisme]] (''Movimiento al Socialismo,'' sing dicekak jroning [[basa Spanyol]] ''MAS'', sing tegesé "luwih"), sing kalibet jroning [[Perang Gas Bolivia|Perang Gas]], bebarengan karo akèh kelompok liyané, sing biasanébiyasané dirujuk minangka "obahan sosial".
 
== Réferènsi ==
== Pranala njaba ==
{{wikiquote|Evo Morales}}
{{Commons category}}
{{commonscat}}
* {{es}} [http://www.mas.org.bo/ Situs kampanye resmi MAS]
* [http://www.counterpunch.org/dangl12022003.html Wawancara] dalam ''[[CounterPunch]]''
* {{es icon}} [http://www.mas.org.bo/ Official Campaign Site Movimiento al Socialismo Bolivia]
* [http://news.bbc.co.uk/1/hi/world/americas/3203752.stm ProBerkas: Evo Morales on BBC News]
* [http://www.thenation.com/doc/20060109/eviatar "Bolivia's Home-Grown President"] Artikel dalam ''[[The Nation (majalahkalawarta AS)|The Nation]]'', ([[21 Desember]] [[2005]]).
* [http://news.bbc.co.uk/2/hi/americas/4630370.stm "'Evo Fashion' arrives in Bolivia"] Artikel dalam situs BBC News tentang selera pakaian Morales yang khaskas.
* [http://www.cnn.com/2006/WORLD/americas/01/22/morales.ap/index.html "Bolivia's first Indian president sworn in"] Artikel di situs CNN News tentang upacara pelantikan Morales.
* {{CIDOB|america_del_sur/bolivia/evo_morales_ayma}}
348.872

besutan