Organisme: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
éjaan, replaced: spesies → spésies, sifat → sipat, sel → sèl (3), sejatiné → sajatiné, ekologi → ékologi, disebut → ingaran, benda → bandha, bakteri → baktèri, alat → piranti
c (→‎top: pengaruh, pangaruh -> prabawa using AWB)
(éjaan, replaced: spesies → spésies, sifat → sipat, sel → sèl (3), sejatiné → sajatiné, ekologi → ékologi, disebut → ingaran, benda → bandha, bakteri → baktèri, alat → piranti)
Ing èlmu [[biologi]] lan [[ekologi|ékologi]], '''organisme''' ([[basa Yunani]] ''organon'' sing tegesé '''piranti/alatpiranti''') iku sejatinésajatiné bendabandha sing urip utawa sacara èlmiah ya iku kumpulan [[selsèl (biologi)|selsèl]] sing silih prabawa nganti duwé fungsi sing stabil lan duwé sifatsipat [[urip]]. Mila organisme asring uga disebutingaran
 
Diarani '''organisme kompleks''' yèn kasusun saka akèh [[selsèl]].
 
== Ciri-Ciri ==
* Peka
 
Nanging ciri-ciri iku ora universal. [[Mikroorganisme]] upamané [[bakteribaktèri]] ora ambegan, nanging ngganggo jalur kimiawi liya. Akèh organisme sing ora obah, uga akèh organisme sing ora tangkar-tumangkar, sanajan [[spesiesspésies]]é bisa tangkar-tumangkar.
 
{{Alam}}
348.872

besutan