Républik Cina: Béda antara owahan

26 bèt wis dibusak ,  5 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: Presidhèn → Présidhèn (2), digunakaké kanggo → kanggo (2), Daftar → Pratélan (4), China → Cina (14), biasané → biyasané (2)
(Replacing Republic_of_China_National_Emblem.svg with File:National_Emblem_of_the_Republic_of_China.svg (by CommonsDelinker because: File renamed: File renaming criterion #4: To harmonize)
(→‎top: éjaan, replaced: Presidhèn → Présidhèn (2), digunakaké kanggo → kanggo (2), Daftar → Pratélan (4), China → Cina (14), biasané → biyasané (2))
:''Taiwan mangalih ing kaca iki. Jeneng resmi nagara iki iku '''Républik ChinaCina'''. '''Taiwan''' sajatiné sawijing kawasan ing nagara iki, nanging tembung iki kerep digunakaké kanggo ngrujuk nagara iki sacara kabèh. '''Taiwan''' uga jeneng sawijining pulo, mangga mirsani artikel pulo [[Formosa]].''
 
-
|| '''Kutha paling gedhé''' || [[New Taipei]]
|-
|| '''[[Presidhen Républik ChinaCina|PresidhènPrésidhèn]]''' || [[Tsai Ing-wen]]
|-
|| '''[[Wakil Presidhen Républik ChinaCina|Wakil PresidhènPrésidhèn]]''' || [[Chen Chien-jen]]
|-
|| '''[[Perdana Menteri Républik ChinaCina|Perdana Menteri]]''' || [[Lin Chuan]]
|-
|| '''[[Wewengkon]]'''<br />&nbsp;- Total <br />&nbsp;- % air
|| [[DaftarPratélan nagara menurut luas wewengkon|Urutan ke-134]] <br /> 32.260 [[km&sup2;]] <br /> 10,34%
|-
|| '''[[Padunung]]''' <br />&nbsp;- Total ([[2003]])<br />&nbsp;- [[Kepadatan]]
|| [[DaftarPratélan nagara menurut jumlah penduduk|Urutan ke-47]]<br /> 22.749.838<br /> 705/km²
|-
|| '''Proklamasi''' <br />&nbsp;- Proklamasi ing<br />&nbsp;- Pangadegan
|-
|| '''[[PDB]]''' (PPP) <br />&nbsp;- Total ([[2005]]) <br />&nbsp;- PDB/kapita
|| <br /> US$629 milyar ([[DaftarPratélan nagara menurut GDP (PPP)|17]])<br /> $27,122 ([[DaftarPratélan nagara menurut GDP (PPP) per kapita|23]])
|-
|| '''[[Valuta]]''' || [[Dolar Anyar Taiwan]] <br /> (新臺幣), NT$
|| '''[[Kodhe nagara]]''' || +886
|-
|colspan="2" align="left"|<small>('''1''') Kanggo sawetara wektu, kutha krajan resmi Républik ChinaCina papané isih ana Kutha [[Nanjing]] ing [[Républik Rakyat Cina|Cina Dharatan]].</small>
|-
|}
</div>
'''Républik ChinaCina''' ([[Aksara Cina tradhisional]]: 中華民國; [[Aksara Cina prasaja]]: 中华民国; [[Wade-Giles]]: Chung-hua Min-kuo, [[Tongyong Pinyin]]: JhongHuá MínGuó, [[Hanyu Pinyin]]: Zhōnghuá Mínguó) iku [[nagara]] sing saiki nguwasani tlatah kapuloan [[Taiwan]], [[Kapuloan Pescadores]], [[Quemoy]], lan [[Kapuloan Matsu]]. Tembung "Taiwan" biasané digunakakébiyasané kanggo ngrujuk ing Républik ChinaCina minangka kabèh, sawetara iku istilah "ChinaCina"/"Tiongkok" ngrujuk ing [[Républik Rakyat Cina]], sing nguwasani [[Tiongkok Daratan]], [[Hong Kong]] lan [[Makau]]. Sanadyan "Républik ChinaCina" iku jeneng resmi nagara iki, tembung "ChinaCina" iku dhéwé biasanébiyasané ngrujuk ing [[Tiongkok Daratan]] sing pamaréntahané dijupuk déning [[Républik Rakyat ChinaCina]] sawisé pamaréntahan [[Républik China]]Cina bubar ing taun [[1949]]. Manggan mriksani [[Républik ChinaCina (1911-1949)]] lan [[Perang Sadulur Tiongkok]] kanggo katrangan luwih akèh.
 
Républik ChinaCina (ROC) iku wiwité ing [[Tiongkok Daratan]], sawisé pamaréntahan [[Dinasti Qing]] digulingaké ing taun [[1912]] lan nandhani bubaré [[2.000]] taun pamaréntahan kakaisaran.
 
[[Kategori:Républik Cina|*]]
352.737

besutan