Krisis finansial: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: teori → téyori, sabageyan → sapérangan (2), ngasilake → ngasilaké, nduwèni → duwé (2), mengkana → mangkono, kadadeyan → kadadéan, hubungan → gayutan, digunakake → digunakaké
c (Bot: Panggantèn teks otomatis (-\bReferensi\b +Rujukan))
(→‎top: éjaan, replaced: teori → téyori, sabageyan → sapérangan (2), ngasilake → ngasilaké, nduwèni → duwé (2), mengkana → mangkono, kadadeyan → kadadéan, hubungan → gayutan, digunakake → digunakaké)
Tembung '''krisis finansial''' digunakakedigunakaké minangka nduwèniduwé peran déning institusi utawa aset keuangan ilangé sabageyansapérangan biji kang ana. Ing [[abad]] ka-19 lan ka-20, kahanan krisis finansial kang nduwèniduwé hubungangayutan déning [[kepanikan perbankan]] lan [[resesi]]. Suasana lan kahanan kang liya uga asring kasebut minangka krisis finansial ya iku [[ambruké bursa efek]] lsn [[krisis mata uang]].<ref>Charles P. Kindleberger (2005), ''Manias, Panics, and Crashes: A History of Financial Crises''.</ref><ref>Luc Laeven and Fabian Valencia (2008), [http://www.imf.org/external/pubs/cat/longres.cfm?sk=22345.0 'Systemic banking crises: a new database']. International Monetary Fund Working Paper 08/224.</ref>
 
Ekonom nulis teoritéyori ing babagan krisis asebab krisis kauangan kadadeyankadadéan lan cara-cara nyegah,ananging kahanan kaya mengkanamangkono bisa ngasilakengasilaké sabageyansapérangan konsensus.
 
== Pranala njaba ==
352.737

besutan